Mainos

Vihreä liitto linjaa kantaansa huumeisiin

Vihreä liitto linjaa viikonloppuna kantansa huumeisiin ja muihin päihteisiin. Lauantaina ja sunnuntaina Helsingissä kokoontuva puoluevaltuuskunta saa hyväksyttäväkseen päihdepoliittisen ohjelman.

Tarve perusteelliselle pohdinnalle ja selkeille kannanmäärittelyille paljastui viime kevään eduskuntavaalien alla, kun koko vihreää liittoa alettiin kilpailijoiden piirissä leimata huumemyönteiseksi puolueeksi. Sytykkeenä oli vihreiden nuorisojärjestön puheenjohtajan ja vaaliehdokkaan Markus Draken lausunto television vaalikeskustelussa, missä hän ilmoitti kannattavansa mietojen huumeiden laillistamista.

Myös Vihreän liiton silloinen euroedustaja Heidi Hautala joutui selvittämään omia kannanottojaan huumeiden käytön kriminalisoinnin lopettamisesta. Vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaara yritti parhaansa mukaan torjua syytöksiä "vihreiden huumeongelmasta" ja saada aikaan pohdiskelevampaa keskustelua itse ongelmasta ja käyttökelpoisista parannuskeinoista.

Soininvaara joutui myöntämään, että vihreitä kiusannut huumekohu oli puolueen omaa syytä, kun se oli kelpuuttanut Markus Draken vaaliehdokkaakseen. Soinivaara mukaan ilman huumekohua puolueen vaalitulos olisi ollut muutaman eduskuntapaikan verran parempi.

Päihdepoliittisen ohjelman luonnoksessa otetaan kantaa huumeiden lisäksi alkoholin ja tupakan käyttöön, huumetesteihin ja päihdehuoltoon. Ohjelmaluonnoksen sävy varsinkin huumeita käsittelevässä osassa on ongelmia erittelevä ja pohdiskeleva.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.