Vietätkö kaiken aikasi kumppanisi kanssa? Parisuhteenne voi kärsiä siitä

Nyhjäätkö jokaisen vapaan hetkesi kumppanisi kainalossa? Se ei välttämättä kannata pitemmän päälle.

Parisuhteessa oleminen tarkoittaa usein sitä, että haluaa viettää kaiken mahdollisen aikansa kumppaninsa kanssa. Kumppania ikävöi, kun tämä ei ole paikalla, tekstiviestejä lentelee, ja on vaikea malttaa odottaa seuraavaa tapaamiskertaa. Kuulostaa ihanalta, mutta todellisuudessa kaiken ajan viettäminen toisen kanssa voi tuoda mukanaan myös ongelmia.

The Berry -sivusto kokosi yhteen 10 syytä, joiden vuoksi kumppanin kanssa ei ehkä kannatakaan viettää ihan koko vapaa-aikaansa.

1. Hänestä tulee koko maailmasi

Jos teet kirjaimellisesti kaiken kumppanisi puolesta, sinulle ei luultavasti kerry paljoakaan kokemuksia tai muistoja, joissa hän ei olisi osana. Ei ole pahasta kokea asioita kumppanin kanssa, mutta on hyvä muistaa, että on ihan ok tehdä niitä ilmankin häntä. Miksi rajoittaisit itseäsi niin, että elämäsi ainoa merkittävä suhde olisi kumppanisi kanssa? Maailma on täynnä ihmisiä! Instagramisi kaipaa muutakin kuin pariselfieitä.

2. Alat laiminlyödä ystäviäsi

On luonnollista tehdä kumppanista ykkösprioriteetti, mutta ystävyyssuhteiden ei pitäisi sen vuoksi kuihtua. Ystävyyssuhteesi muuttuvat taatusti vuosien myötä, mutta ystävistä kannattaa pitää kiinni. Jokaisella on aikaa nähdä nopeilla drinkeillä kerran kuussa! Sinun ei tarvitse olla kirjaimellisesti kiinni ystävissäsi, mutta sinun pitää sopeutua niin, että elämääsi mahtuvat kumppanisi lisäksi muutkin tärkeät ihmiset. Saatat katua, jos päästät parisuhteen pilaamaan välit ystävien kanssa.

3. Hänestä tulee itsestäänselvyys

Kun vietätte kaiken aikanne yhdessä, alatte pitää toistenne läsnäoloa itsestäänselvyytenä. Ei ole lainkaan huono juttu tuntea olonsa mukavaksi toisen seurassa, mutta jos olo on liian mukava, saattaa olla, että ette yritä enää lainkaan. Ajattelette, että kaikki on hyvin ja olette yhdessä, vaikka mitä kävisi. Mutta terve parisuhde vaatii hieman vaivannäköä, jotta se kukoistaisi.

4. Puheenaiheet loppuvat

Jos käytte samoissa ravintoloissa, katsotte samat elokuvat ja vietätte kaiken vapaa-aikanne yhdessä, mistä puhutte? Joskus on hyvä viettää aikaa erilläänkin, vaikka vain siitä syystä, että saat kokea sen jännityksen tunteen, kun pääset kertomaan hänelle jonkin hauskan tapahtuman, jossa hän ei ollut osallisena.

5. Teillä ei ole mahdollisuutta ikävöidä toisianne

Se, että tunnet ikävää, on aika hyvä merkki rakkaudesta. Lisäksi tapaaminen pienen tauon jälkeen tuntuu ihanalta. Jos vietätte jokaisen sekunnin toistenne kanssa, ette enää edes tiedä, millaista on, kun toinen ei ole vierellä koko ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että olette vaikeuksissa, jos jossain vaiheessa joudutte pakon edessä olemaan erossa toisistanne – tai jos eroatte oikeasti.

6. Alat haluta muutosta

Jokainen pitkä parisuhde tulee jossain vaiheessa siihen tilanteeseen, että kaikki uutuudenviehätys on kadonnut. Se on huono juttu siinä tapauksessa, että huomaat, ettet viihdy siinä tilanteessa – huomaat siis olevasi yksinkertaisesti kyllästynyt. Siksi ei kannata kiirehtiä. Ottakaa oma aikanne toisiinne tutustumisessa. Sillä tavalla et herää yhtäkkiä huomaamaan, että olet liian syvällä tilanteessa, jossa on enää vaikea tehdä muutoksia.

7. Unohdatte, ketä olette, ilman toisianne

Vaikka olisitte läheisempia kuin kukaan muu, olette yksilöitä. Se on tärkeä muistaa. On mahtavaa omata ihminen, johon voi luottaa, mutta jos sinulla ei ole enää omaa identiteettiä parisuhteen ulkopuolella, saatat jossain vaiheessa alkaa tuntea katkeruutta kumppaniasi kohtaan.

8. On vaikeampaa nähdä suhteen ongelmat

Omaa parisuhdettaan on liki mahdotonta katsoa objektiivisesti. Siksi tarvitset muita ihmisiä elämääsi, jotta sinulla on joku, jonka kanssa puhua suhteenne ongelmista. Jos et pidä huolta noista ihmisistä, huomaat jossain vaiheessa, ettei sinulla ole ketään.

9. Sinusta tulee kokonaisen yksi puolikas

Saattaa kuulostaa kliseeltä, mutta on tärkeää tuntea itsensä kokonaiseksi omillaan, ennen kuin voi olla osa tervettä parisuhdetta. Vaikka aina tulee aikoja, jolloin on tärkeää nojata kumppaniin, se ei suinkaan tarkoita sitä, ettetkö selviäisi yksin, jos olisi pakko. Älä ajattele, ettet voisi elää ilman jotakuta toista, sillä pystyisit siihen kyllä.

10. Sinulle on vaikeaa olla erossa

Jos vietätte kaiken aikanne yhdessä, miten selviät, kun hän lähtee viikonlopuksi muualle? Saatat ajatella, ettei moista tilannetta koskaan tule eteen, mutta aivan hyvin voi tulla. Et voi lähteä mukaan poikien polttarireissulle tai työmatkalle toiseen kaupunkiin. Jos sinulla on omat sosiaaliset ympyräsi, saatat jopa ilahtua, jos saat joskus viikonlopun kokonaan itsellesi.

Lähde: The Berry

***

Lue myös:

    Uusimmat