Mainos

Viestintävirasto syyttää Elisaa ylihinnoittelusta

Viestintävirasto syyttää matkapuhelinoperaattori Elisaa muilta teleoperattoreilta perimien tilaajayhteysmaksujen ylihinnoittelusta.

Viraston selvityksen mukaan Elisan muilta teleoperaattoreilta perimät niin kutsutut tilaajayhteysmaksut eivät ole viestintämarkkinalain vaatimalla tavalla kustannussuuntautuneita, vaan hinnoittelu on jopa kohtuuttoman korkeaa. Hinnoittelun kohtuuttomuus on viraston laskelmien mukaan merkittävää, esimerkiksi tilaajayhteyden kuukausimaksua tulee laskea yli 20 %.

Virasto on tutkinut Elisan tilaajayhteyksien kuukausi- ja kytkentämaksujen hinnoittelun lainmukaisuutta TeliaSoneran tekemän toimenpidepyynnön johdosta.

Viestintävirasto on tänään antamassaan päätöksessä asettanut Elisalle enimmäishinnat, joita yhtiö saa korkeintaan periä tilaajayhteyksiensä vuokraamisesta. Elisan tulee kolmen kuukauden kuluessa alentaa maksunsa kustannuksiin perustuvalle tasolle sekä toimittaa virastolle uudet hinnastot ja kustannusperusteet.

Viestintäviraston tavoitteena saada laajakaistahinnat kohtuulliselle tasolle.

Tilaajayhteys on se televerkon osa, jota käytetään laajakaistaliittymän tarjoamiseksi loppuasiakkaalle. Toimiessaan muualla kuin omalla toimialueellaan liittymän myynyt operaattori vuokraa tilaajayhteyden toimialueen teleyritykseltä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.