Mainos

Viestintävirasto: Digi-ohjelmat jaettava korvauksetta

Viestintäviraston tämänpäiväisen päätöksen mukaan digitaaliset televisio-ohjelmat on jaettava kaapeliverkoissa korvauksetta.Viraston päätös koskee Vaasan Läänin Puhelin Oy:n digitaalisten televisio-ohjelmien ns. must carry -jakelua.

Televisio- ja radiotoimintalain 42 mukaan korvauksettoman kaapelijakelun (must carry) piiriin kuuluvia digi-tv-lähetyksiä ovat kaikki Yleisradio Oy:n alueelliset ja valtakunnalliset lähetykset sekä kaupallisten digi-lupien haltijoiden valtakunnalliset, ilman maksullista suojauksenpurkua vastaanotettavissa olevat lähetykset. Jakeluvelvoitteen piiriin kuuluvat muun muassa MTV3:n ja Nelosen lähetykset. Velvoitteen piiriin eivät sen sijaan kuulu maksu-tv-lähetykset, joiden vastaanotto edellyttää maksullista suojauksenpurkua.

Must carry säännöksen mukaan korvauksettoman jakeluvelvoitteen alaiset digi-tv-lähetykset on jaettava verkossa salaamattomina niin, että ne voidaan vastaanottaa ilman lisämaksuja ja ylimääräisiä, esimerkiksi salauksenpurkujärjestelmistä aiheutuvia kustannuksia. Vaasan Läänin Puhelin Oy on perinyt asiakkailtaan jakeluvelvoitteen piiriin kuuluvien digi-tv-lähetysten vastaanotosta avausmaksun ja ohjelmakortin hinnan.

Viestintävirasto kehottaakin Vaasan Läänin Puhelinta järjestämään digitaalisten televisiolähetysten jakeluun tarkoitetut järjestelmänsä sellaisiksi, että asiakkaiden on mahdollista vastaanottaa korvauksetta must carry -säännöksen piiriin kuuluvat digi-tv-lähetykset. Viestintäviraston päätöksen mukaan muutokset on tehtavä 6. kesäkuuta mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.