Viestintäammattilainen Jussi Halla-Ahon pyrkimisestä Helsingin pormestariksi: "Haluaa maksimoida näkyvyyden – Perussuomalaiset pärjää kuntavaaleissa yllättävän hyvin"

1:34
Onko Halla-aholla mahdollisuuksia pormestariksi, vaikka perussuomalaisten kannatus on Helsingissä pientä? Jan Erola arvioi myös muiden puolueien mahdollisuuksia.

Viestintäkonkari Jan Erola arvioi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon tavoittelevan Helsingin pormestariksi pyrkimisellä näkyvyyttä. 

Helsingin nykyinen pormestari Jan Vapaavuori ei aio hakea uudelle kaudelle. Perussuomalaisten Helsingin-yhdistyksen hallitus nimitti viime perjantaina puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon puolueen ehdokkaaksi Helsingin pormestariksi. Pormestari valitaan kuntavaalien yhteydessä ensi huhtikuussa.

Viestintätoimisto Kravatin toimitusjohtaja, politiikan kommentaattori Jan Erola sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa Halla-ahon pyrkivän saamaan puolueen johdolle näkyvyyttä. Erola sanoi pitävänsä todennäköisempänä, että pormestarin paikasta kisaavat loppusuoralla kuitenkin muiden puolueiden ehdokkaat.

Katso yllä olevalta videolta Jan Erolan arvio Halla-ahon ja muiden puolueiden ehdokkaiden pärjäämisestä Helsingin pormestarikisassa.

– Uskoisin, että tämä on keino saada maksimaalinen näkyvyys johtaa puoluetta koko maassa. Irvileuat sanovat, että maakuntien kiertäjälle on kiusallista tulla Helsinkiin, mutta sen puolueen kohdalla moni muukin pelisääntö menee vähän toisin, Erola sanoi.

Jussi Halla-aho: "Perussuomalaiset pyrkii suurimmaksi puolueeksi Helsingissä"

Jussi Halla-aho sanoi tänään MTV:n Uutisaamussa Helsingin tavan valita pormestari pakottavan puolueita asettamaan oman ehdokkaansa.

– Valtuusto valitsee pormestariksi vaaleissa eniten ääniä ja valtuustopaikkoja saaneen puolueen nimeämän pormestariehdokkaan. Tämä tekee kunnallisvaaleista osittain henkilöityvät vaalit. Käytännössä tämä pakottaa kaikki suuren puolueen asemaa tavoittelevat puolueet asettamaan oman pormestariehdokkaan, Halla-aho sanoi.

Häneltä kysyttiin Uutisaamussa tämän jälkeen, haluaako hän itse aidosti lähteä pormestarikisaan, vai lähteekö mukaan vain siksi, että jonkun on pakko. Halla-aho ei vastannut kysymykseen suoraan.

– Perussuomalaiset pyrkivät olemaan suurimpien puolueiden joukossa Helsingissä – mielellään tietysti suurin puolue – näin ollen perussuomalaiset tavoittelevat myös pormestarin tehtävää, Halla-aho vastasi.

Jan Erola arvioi perussuomalaisten pärjäävän hyvin kevään kuntavaaleissa. Sen sijaan muun muassa kokoomuksen sävelet eivät ole vielä selvät.

– Kokoomuksella on monella tapaa ongelmia myös maakunnissa. Tampere on täysin auki, samoin Helsinki. Perussuomalaiset pärjää varmasti yllättävän hyvin. Heillä on hyvä ehdokasasettelu maakunnissa, Erola sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja