Näin kokoomuksen Orpo laukoo MTV:n Uutisextrassa Helsingin kuumasta pormestaripelistä: "Ääni Perussuomalaisille on ääni punavihreälle pormestarille"

10:13
Katso Petteri Orpon koko Uutisextran haastattelu tästä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kehottaa MTV:n Uutisextran haastattelussa äänestäjiä erityisesti Helsingissä miettimään, mitä ääni Perussuomalaisille tarkoittaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on Helsingissä ehdokkaana pormestariksi ja hän on ilmoittanut tavoittelevansa erityisesti konservatiivisten kokoomuslaisten ääniä.

Kokoomus kilpailee Helsingin ykköspuolueen paikasta erityisesti vihreiden kanssa, joten äänten menettäminen Halla-aholle vaikeuttaisi kokoomuksen vaalivoittoa.

Orpo korostaa Eeva Lehtimäen haastattelussa, että Perussuomalaisten äänestäminen kokoomuksen sijaan voi Helsingissä hyödyttää vihreiden ehdokasta.

– Äänestäjän kannattaa miettiä, minkälaiseen lopputulokseen se (Halla-ahon äänestäminen) tässä pormestarivalinnassa johtaa. Ääni Perussuomalaisille on itse asiassa ääni punavihreälle pormestarille. Toisaalta vihreiden kannatuskäyrät ovat alaspäin. Hallitusvastuu ei tunnu heille sopivan, Orpo pohtii.

Vapavuoren päätös oli pettymys

Kokoomuksen on löydettävä vielä oma pormestariehdokas Helsingissä, koska nykyinen pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ei enää lähde ehdolle.

Vapaavuoren ratkaisu oli kokoomukselle pettymys.

– Janne on ollut erinomainen pormestari Helsingille ja on edelleen. Tietysti tämä oli pettymys. Hieman osasin tätä odottaa, kun olen hänen kanssaan käynyt keskusteluja matkan varrella. Se oli menetys meille, mutta kokoomus on ja tulee olemaan Helsingin suurin puolue, Orpo sanoo.

Pormestariehdokasta etsitään

Orpo sanoo kokoomuksella olevan useita vaihtoehtoja pormestariehdokkaaksi.

– Itse asiassa puhelin on käynyt vähän kuumana tämän asian suhteen, hän kertoo.

Nimiä ei kuitenkaan julkisuuteen sanota.

– Valitettavasti minä en nyt tätä arkkua avaa. Meillä Helsingin piiri kantaa päävastuun tästä pormestariehdokkaasta. Olen luottavainen siihen, että löydämme kilpailukykyisen ehdokkaan ja puolustamme paikkaamme Helsingin suurimpana puolueena.

Entä miten käy Orpon?

Voitto tai tappio ensi kevään kuntavaaleissa voi olla ratkaisevaa sen suhteen, kuinka pitkään Orpo pysyy kokoomuksen puheenjohtajana.

Orpo sanoo haastattelussa kautensa olevan kesken.

– Minut on valittu kahdeksi vuodeksi kokoomuksen puheenjohtajaksi, yksimielisesti vahvalla mandaatilla, hän sanoo.

Uutisextrassa Orpo kertoo tarkemmin puheenjohtajan asemastaan, arvostelee hallituksen työllisyystoimia ja analysoi oppositiopolitiikan tilaa.

Uutisextra lähetetään lauantaina 21. marraskuuta kello 19.10 MTV3-kanavalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja