Halla-aho latasi suoria sanoja Vapaavuoresta: "Maahanmuutto on täysin sokea piste hänelle – tänne voi muuttaa veronmaksajien elätettäväksi loppuelämäkseen"

8:07
Videolla Halla-aho kertoo, millaisia toimenpiteitä Helsingin pitäisi tehdä humanitäärisen maahanmuuton ongelmien ehkäisemiseksi.

Kuntavaalit järjestetään 18. huhtikuuta ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ilmoittautunut pormestariehdokkaaksi Helsinkiin. MTV:n Uutisaamussa vieraillut Halla-aho antaa kritiikkiä Helsingin nykyisestä maahanmuuttopolitiikasta.

Halla-ahon mukaan kunnallisvaalien asetelma on muuttumassa entistä henkilöityvämpään suuntaan.

– Helsinki on ottanut käyttöön niin sanotun pormestarimallin. Valtuusto valitsee pormestariksi vaaleissa eniten ääniä ja valtuustopaikkoja saaneen puolueen nimeämän pormestariehdokkaan. Tämä tekee kunnallisvaaleista osittain henkilöityvät vaalit. Käytännössä tämä pakottaa kaikki suuren puolueen asemaa tavoittelevat puolueet asettamaan oman pormestariehdokkaan.

Halla-aho kritisoi nykyistä maahanmuuttolinjausta

Halla-aho on pormestarikisan kampanjavideossaan todennut, että Helsingin ei tarvitse olla monikulttuurinen. Tämä on herättänyt kysymyksiä.

– Helsingin nykyinen johto ja nykyiset suuret puolueet ovat yksimielisiä siitä, että Helsingin tulee edistää niin sanottua kansainvälisyyttä eli monikulttuurisuutta ja maahanmuuttoa. Me näemme että tämä on suurelta osin kielteinen ilmiö.

Halla-ahon mukaan monikulttuurisuus ja maahanmuutto johtaa kaupungin gettoutumiseen, pitää asumisen hintaa korkealla ja johtaa moniin muihin lieveilmiöihin.

– Aiheuttaa taloudellista kuormitusta sekä valtiolle että suoraan kunnalle, mutta joka tapauksessa suoraan veronmaksajalle.

Perussuomalaiset jakavat maahanmuuton kahteen luokkaan

Perussuomalaiset jakavat maahanmuuton niin sanottuun humanitäärisen maahanmuuton luokkaan ja toiseen luokkaan, jota pidetään hyödyllisenä maahanmuuttona perussuomalaisten näkökulmasta.

– Meidän visiomme Helsingistä on se että Helsingin tulee ennen kaikkea olla viihtyisä, turvallinen ja kohtuuhintainen asuinpaikka omille asukkailleen. Ja myös houkutteleva paikka sellaisille maahanmuuttajille, jotka elättävät itsensä työllään.

– Maahanmuuton edessä on Suomessa perinteisesti nostettu kädet pystyyn. On haluttu luoda yleisölle sellaista kuvaa, että kyseessä on jokin luonnonilmiö, joka tapahtuu täysin meistä riippumatta. Tällä tietysti paetaan vastuuta. Perustellaan se, miksi ei tehdä mitään.

Halla-aho nostaa Viron jalustalle

Halla-aho nostaa maahanmuuttolinjaltaan esimerkilliseksi maaksi Viron, joka on myös EU-maa ja kansainvälisten sopimusten piirissä sen suhteen, mitä maahanmuuttoon tulee.

– Sinne ei tule humanitääristä maahanmuuttoa juuri nimeksikään, eikä siellä ole Länsi-Euroopan kaupungeille tyypillisiä monikulttuurisuuden lieveilmiöitä, kuten maahanmuuttajajengien väkivaltaa ja gettoutuvia kaupunginosia.

– Suomessa on epäterveitä houkutustekijöitä. Tänne voi muuttaa käytännössä veronmaksajien elätettäväksi koko loppuelämäkseen. Yhteiskunta ei aseta kannustimia kotoutua, opetella kieltä ja työllistyä. Tämä näkyy tuloksissa. Pääkaupunkiseudun toimeentulotukiasiakkaista yli puolet on tällä hetkellä ulkomaalaisia ja tilanne pahenee kaiken aikaa.

Vapaavuorella oli vahva kannatus

Vapaavuori sai viime vaaleissa lähes 30 000 ääntä, mutta Halla-aho antaa Vapaavuorelle kritiikkiä suorin sanoin.

– Maahanmuutto on täysin sokea piste Jan Vapaavuorelle. Ne 30 000 ihmistä, jotka äänestivät Jan Vapaavuorta edellisissä kuntavaaleissa, eivät antaneet luottamuslausetta hänen maahanmuuttovisioilleen, Halla-aho arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja