Mainos

Vierailu maatilalla voi auttaa mielenterveysongelmaisia

Vierailu maatilalla lehmien ja hevosten parissa voi helpottaa mielenterveysongelmista kärsivien henkilöiden oloa. Tuoreen tutkimuksen mukaan maatilaeläinten hoivaaminen vähentää ahdistusta ja lisää psykiatristen potilaiden itseluottamusta.

Norjalaisten tiedemiesten tulokset saattavat osaltaan laajentaa mielenterveyspotilaiden hoitosuosituksia tulevaisuudessa.

- Eläimistä huolehtimisen on todettu kohentavan etenkin vakavista ja useista mielenterveysongelmista kärsivien henkilöiden tilaa, toteaa Bente Berget, biotiteiden tutkija Aasin yliopistosta Norjasta.

Berget kertoo, että lemmikkieläimien, kuten kissojen ja koirien hoivaamisen on tiedetty jo pitkään vaikuttavan positiivisesti joidenkin psykiatristen potilaiden tilaan. Tänään julkaistu tutkimus osoittaa, että myös maatilaeläimillä on vastaava vaikutus.

Norjalaistutkimuksessa 60 potilasta vieraili kahdesti viikossa maatiloilla ja työskenteli eläinten parissa kolmisen tuntia kerrallaan. 12 viikon hoitojakson jälkeen potilaat kokivat voivansa huomattavasti paremmin kuin verrokkiryhmä, joka ei osallistunut maatilavierailuille.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.