Viehkeä vattupiirakka

Kesällä herkutellaan vadelmilla. Pyöreillä piirakkapohjilla syntyy helposti ja kätevästi maukas herkku kahvipöytään.

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte:
100 g vadelmahilloa
2-3 dl vadelmia
2-3 dl karhunvadelmia
2 dl maitorahkaa tai maustettua rahkaa
2 dl kookosmaitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita

Painele sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle hillo, vadelmat sekä rahka, johon on sekoitettu kookosmaito ja muna.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi piirakka ja pidempi paistoaika.

VINKKI: Jos et saa karhunvadelmia, käytä piirakkaan n. 5 dl vadelmia. Myös mustikat, puolukat ja lakat sopivat. Kookosmaidon tilalla voi käyttää kermaa tai kermaviiliä

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat