Videopuhelu pelasti – vantaalainen isoäiti joutui järkyttävään tilanteeseen: "Mun keittiössä seisoo vieras mies!"

Terveystuotteita kaupitellaan koronapelon varjolla – tästä tunnistat huijarin 9:31
Korona-aika on saanut huijarit liikkeelle: Kerroimme huhtikuussa, että terveystuotteita kaupitellaan koronapelon varjolla – tästä tunnistat huijarin

Vantaalaisella omakotitaloalueella asuva nainen koki elämänsä järkytyksen torstaina. Keittiöön oli tunkeutunut vieras mies, joka ei suostunut poistumaan paikalta. 

Kesken lihamureketaikinan valmistuksen puhelin soi ja 76-vuotias vantaalaisnainen rientää viereiseen huoneeseen vastaamaan. Videopuhelu tulee tämän tyttäreltä. Nainen juttelee tyttärensä ja hänen perheensä kanssa videon välityksellä tovin ennen kuin palaa keittiöön pesemään käsiään. Keittiössä odottava näky ei unohdu.

– Mun keittiössä on vieras mies! Nainen huutaa kesken videopuhelun.

Keittiössä seisoo naiselle entuudestaan tuntematon kookas mies. Nainen käski tunkeutujaa poistua paikalta välittömästi, mutta tuloksetta. Mies vain tuijotti takaisin.

Tunkeutuja ei reagoinut puheeseen

Nainen epäilee miehen olleen huumeiden vaikutuksen alaisena. Tunkeutuja ei reagoinut naisen puheeseen mitenkään. 

– Ihan kuin miehen aivot eivät olisi rekisteröineet sanomaani. Kyllähän normaalisti ihminen lähtisi kävelemään paikalta, nainen kuvailee tapahtunutta.

Mieheen tuli vauhtia vasta siinä vaiheessa, kun nainen näytti tyttärelleen videopuhelun kautta keittiössään ollutta näkyä.

– Tyttäreni käski häntä lähtemään heti pois tai ilmoittaa poliiseille. Samalla kuulen, kuinka vävyni alkaa soittaa hätänumeroon, nainen kertoo. 

Tunkeutuja ei ollut sanonut sanaakaan koko välikohtauksen aikana. Ennen paikalta poistumista mies kysyi ainoastaan:

– Onko poliisilaitos lähellä? 

Videopuhelu pelasti tilanteen

Tunkeutuja oli tullut sisään raollaan olleesta ulko-ovesta. Päivä oli lämmin, joten ovi oli jätetty raolleen, että sisätiloissa ilma vähän vaihtuisi. Samalla tavalla talossa ja naapurustossa on toimittu aina kesäisin. Kodin etupiha on suojaisa ja sillä kasvaa puita, joten ulko-ovi ei näy tielle.

– En ymmärrä, miten hän osasi tulla tänne! 

Naisen mukaan asuinalueella ei ollut koskaan tapahtunut mitään vastaavaa. Tilanne säikäytti sen verran pahasti, ettei nainen uskaltanut poistua sisätiloista koko loppupäivänä. Jatkossa kodin ovet pysyvät lukossa. 

– Onneksi minulla oli videopuhelu käynnissä. Muuten olisin ollut todella avuton, nainen huokaa.

Vantaalaisnainen kuvailee miehen ulkonäköä siistiksi. Hän oli kookas, mutta ihan tavallisen näköinen. Tunkeutuja oli pukeutunut tummanharmaaseen huppariin, mustaan lippalakkiin ja aurinkolaseihin. Selässään hänellä oli harmaa reppu ja jaloissa valkoiset tennarit. Nainen arvio, että mies oli noin 30–40-vuotias. Hän muistelee, että miehen kädessä oli vesi- tai mehupullo. 

Nainen pohtii, että ehkä mies oli tullut sisälle vaan täyttämään vesipullonsa. Arvoesineitä ei oltu viety. 

Kysessä on harvinainen tapaus

Itä-Uudenmaan poliisilaitos vahvistaa tapahtuneen. Yleisjohtaja ja komisario Max Eriksson kertoo, että kyseessä on suhteellisen harvinainen tapaus.

– Tietooni ei ole tullut vastaavanlaisia tilanteita lähiaikoina.

Eriksson rauhoittelee, että kyseessä on yksittäistapaus eikä siitä tarvitse huolestua. Poliisin tiedossa ei ole, että tapaus liittyisi mihinkään suurempaan ilmiöön tai rikosaaltoon. Erikssonin mukaana kesällä voi pitää ulko-ovea auki, kunhan valvoo tilannetta. 

– Ihan normaali valppaus riittää, Eriksson summaa.

Mikäli omasta kodistaan löytää kutsumattomia vieraita, Eriksson kannustaa selvittämään ensin, millä asioilla tunkeutujat liikkuvat. Mikäli tilanne ei ole uhkaava niin tunkeutujien kanssa voi keskustella ja pyytää poistumaan. Voimakeinoihin ei tule itse ryhtyä.

– Sopivan tilanteen tullen sitten soitto hätäkeskukseen, Eriksson lopettaa.

Lue myös:

    Uusimmat