Seinäjoen Prismassa kuvattu video hämmentää – mies virtsaa omiin housuihinsa ja kuvaa tekonsa: "Ei ole hyväksyttävää käytöstä"

Hämmentävä video: mies virtsaa Prismassa omiin housuihinsa ja kuvaa tekonsa 0:24
Video: mies virtsaa Seinäjoen Prismassa omiin housuihinsa ja kuvaa tekonsa – tapaus on myymälän tiedossa

Seinäjoen Prismassa vieraili lokakuun alussa asiakas, jonka käytös on herättänyt laajaa hämmennystä ja paheksuntaa sosiaalisessa mediassa. Tapaus on myymäläjohdon tiedossa. 

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä kiertänyt video, jossa mies kuvaa itseään peilin kautta puhelimella Prisma-myymälän tiloissa – ja mitä ilmeisemmin virtsaa housuihinsa kuvaussession aikana. Silmämääräisesti arvioiden julkivirtsaaminen myymälässä vaikuttaa tapahtuvan tavoitteellisen toiminnan seurauksena.

Lippalakkiin, tummaan takkiin ja vaaleisiin vyöllä varustettuihin farkkuihin sonnustautunut mies kuvaa itseään Seinäjoen Prisman vaateosastolla.

Ensin mies ottaa videolla asennon, jossa hän koukistaa polviaan sisäänpäin. Pian hänen housujensa etumus alkaa kastua. Välillä mies vilkuilee nopeasti sivuilleen, mutta muita asiakkaita paikalle ei videon perusteella näytä ilmaantuvan.

Mies liikehtii ja siirtyy lähemmäs peiliä. Kun housut ovat sisäpinnoiltaan lahkeisiin saakka märät, mies keikistelee peilin edessä tovin ajan esitellen housujaan eri kuvakulmista. Hän päättää kuvaussession rintamasuuntaiseen poseeraukseen lievä hymynkare kasvoillaan.

Housut omat, eivät myymälän

Tapaus on ymmärrettävästi herättänyt Pohjanmaan maakuntarajat ylittävää hämmennystä. Somessa kiertävästä videosta on käyty keskustelua muun muassa Seinäjoen paikallisessa Facebook-ryhmässä.

Prisman johtaja Jukka Matikainen vahvistaa, että tapaus on selvityksessä. Hänen mukaansa miehen vierailu myymälässä tapahtui lokakuun alussa. Teko on tallentunut valvontakameranauhoitteisiin. 

– En tiedä tapauksesta juurikaan enempää kuin mitä sosiaalisessa mediassakin pyörii. Siellä se tuli minuakin vastaan. Videolla näkyy, että tämä herra on myymälässämme ja virtsaa omiin housuihinsa. Aluksi somessa kiersi tieto, että mies virtsaisi myynnissä oleviin farkkuihin ja veisi ne takaisin paikalleen. Näin ei ole. Ihan omiin housuihinsa hän laskee ja lähtee pois, Matikainen kertoo MTV:lle.

Tapaus ei siis tullut kaupan henkilökunnan tietoon aivan tuoreeltaan. Matikaisen mukaan vartijat ovat lähipäivinä käyneet läpi kameratallenteita ja tapaus aiotaan saattaa poliisin tietoon.

– Tallenteiden läpikäynnissä on iso urakka, joten työ on vielä kesken. Emme ole saaneet materiaalia sellaiseen muotoon, jossa sen toimitamme poliisille. Mitään varsinaisia aineellisia vahinkojahan tästä ei kaupallle syntynyt, eli ei meillä ole mitään vaateita. Tahdomme kuitenkin, että poliisikin on kärryillä tapahtuneesta, Matikainen sanoo.

– Eihän tämä missään nimessä ole hyväksyttävää käytöstä. En aivan samalle aaltopituudelle pääse tämän henkilön kanssa.

Iskenyt aiemminkin?

Myymäläjohtajan tietojen mukaan videon kuvanneesta henkilöstä olisi tehty samankaltaisia havaintoja muuallakin Seinäjoen alueen liikeyrityksissä.

Hän kertoo keskustelleensa asiasta jonkin verran kollegojensa ja muiden paikallisten kaupan alan henkilöiden kanssa. Miehen henkilöllisyys ei ole myymäläjohtajan tiedossa.

Pohjanmaan poliisi on tullut tapauksesta tietoiseksi median yhteydenottojen perusteella. Poliisilaitoksen viestintäpäällikön Mikael Appelin tämänhetkisten tietojen mukaan miehen mahdollisista aiemmista teoista ei oletettavasti ole käynnissä minkäänlaista rikostutkintaa. Poliisi ei voi vahvistaa, onko ilmoituksia samasta tekijästä tullut aiemmin.

Omiin housuihin pissaaminen ei kuitenkaan ole rangaistavaa. 

– Vaikka poliisille olisi tullut ilmoituksia tällaisesta toiminnasta, niitä ei välttämättä kirjata ylös, jos kyseessä ei ole syytä epäillä rikosta, Appel täsmentää.

Viestintäpäällikkö painottaa, että poliisi kyllä tutkii kaikki tapaukset, mahdolliset tahallisuudet sekä häiriköinnit, jos ilmoitusten perusteella olisi syytä epäillä rikosta. Nyt näin ei näytä olevan.

Prisma-johtaja Matikainen on työskennellyt Prisman johdossa kesästä saakka, mutta työuraa osuuskauppaketjussa on kertynyt parikymmentä vuotta. Vastaavaa hän ei muista uransa varrelta.

– En ole kyllä aiemmin törmännyt tällaiseen tapaukseen tai tällaiseen mediahuomioon. Voihan toki olla, että se on juurikin videon kuvanneen henkilön tavoite. Ei minulla oikeastaan ole tapauksesta muuta kommentoitavaa, Matikainen pohtii.

Juttua muokattu 21.10.2020 klo 11.26: Prisman johtaja on Jukka Matikainen, ei Matilainen, kuten jutussa aiemmin luki.

Lue myös:

    Uusimmat