Videopelaaminen käykin treenistä? Pelifirman tutkimustulokset hämmentävät

Pelifirman tuore tutkimus miellyttänee niitä, joita on komennettu aktivoitumaan videopelimaratonin keskellä.

Daily Mailin mukaan tuore tutkimus osoittaa kenties yllättäen, että muutama tunti videopelaamista polttaakin reilusti kaloreita.

Tutkimukseen osallistuneet miehet polttivat keskimäärin 420 kaloria kahden tunnin videopelisession aikana. Naisilla sama luku oli 472.

Kalorikulutus vastaa tutkijoiden tekijöiden mukaan jopa 1000 vatsalihasliikkeen tekemistä. 

Tutkimus toteutettiin 50 vapaaehtoisen avulla. Tutkimushenkilöitä seurattiin antureiden avulla heidän pelatessaan FIFA- ja Call of Duty: Warzone -videopelejä.  EatThis-sivusto kehottaa kuitenkin huomioimaan, etttä tutkittavat henkilöt pelasivat todennäköisesti vakavissaan, joten pelkällä Tetriksen peluulla vastaaviin tuloksiin tuskin pääsee. 

Vertailun vuoksi kaloreiden kulutusta seurattiin myös tutkimushenkilöiden tehdessä vatsalihasliikkeitä.

Tutkimus pelifirman teettämä

Tutkimuksen julkaisseen Stakester-pelialustan toimitusjohtaja Tom Fairey oli yllättynyt tuloksista. 

Hän kertoo tienneensä, että kohonnut syke ja videopelaamisen jännittävyyteen liittyvä hikoilu olivat todellisia ilmiöitä, mutta ei osannut odottaa tulosten olevan näin dramaattisia.

Tutkimus lienee positiivinen uutinen koronapandemian keskellä. Myös viime vuonna julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että e-urheilijat olivat todennäköisemmin normaalipainoisia, eivätkä juoneet tai tupakoineet niin paljon kuin muut.

Jos pelaaminen ei kuitenkaan tunnu tuovan aivan tutkimuksen vihjaamia tuloksia, testaa tämä tehokkaimmaksi kuvailtu vatsalihasliike tai tämä fitness-tähden kolmen liikkeen treeni. Aiemmin on tutkittu niin videopelien ja seksuaaliterveyden kuin videopelien ja älykkyydenkin välistä yhteyttä. Peliriippuvuudella voi kuitenkin olla karuja seurauksia.

Talouslehti Forbesin tuoreen raportin mukaan videopeliala rikkoi ennätyksiä tällä vuosineljänneksellä. Videopelejä myydään nyt kovemmalla tahdilla kuin koskaan ennen.

Miljoonabisnes e-urheilun ympärillä 9:05
E-urheilu on jo miljoonabisnes. Huomenta Suomen vieraana vuonna 2018 olivat Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Joonas Kaipiainen ja NHL-pelin maailmanmestari e-urheilija Erik Tammenpää.

Lähteet: Daily Mail, EatThis

Lue myös:

    Uusimmat