Hyvästit iPhonen latureille? EU haluaa kaikkiin puhelimiin sopivan "yleislaturin"

Suostuuko puhelimesi latautumaan vain tietyssä asennossa? Tässä syy 0:30
Toimiiko puhelimesi laturi vain tietyssä asennossa? Syy lienee tämä!

Euroopan komissio esittelee lakiehdotusta kaikkiin älypuhelimiin ja tabletteihin sopivasta USB-yleislaturista syyskuussa.

Muistako vielä sen ihanan ajan, kun kaikilla oli Nokian puhelin – ja jokaiseen luuriin kävi se samanlainen Nokian laturi? Nyt EU:n haave älypuhelinajan "yleislaturista" todella nytkähtää eteenpäin.

Ehdotus etenee syyskuussa

Uutisoimme viime vuonna EU-ehdotuksesta, jossa ehdotetaan kaikkiin puhelimiin sopivaa, yhteistä laturia. Ehdotuksen mukaan saman latauspään tulisi siis sopia sekä tablettiin että älypuhelimeen, valmistajasta riippumatta. 

Reutesin lähteiden mukaan Euroopan komissio esittelee lakiehdotusta syyskuussa 2021, uutisoi esimerkiksi Yahoo.

Reutersin mukaan yleislaturi haittaisi eniten Applen tuotteita, koska useimmissa Android-laitteissa käytetään jo USB-tekniikkaa käyttäviä latureita. Apple on jo varoittanut EU:ta siitä, että yleislaturin vaatiminen sekä haittaa uusien tuotteiden innovointia että luo lisää elektroniikkajätettä, kun kansa joutuu vaihtamaan laturit uusiin.

Applen mukaan laki on myös tarpeeton, koska erilaisia latureita voi jo nyt yhdistää USB-porttiin erilaisten liittimien avulla.

Katso myös: Osaatko etsiä kadonnutta välilehteä, tai sulkea 20 välilehteä kerralla? Tässä kolme iPhone-niksiä, joita et vielä osaa:

Kolme iPhone-niksiä, joita et vielä osaa! 1:02

Entä tiesitkö, etteivät puhelimen kuvakkeet aina välttämättä ole sitä, miltä näyttävät? Minkä tahansa sovelluksen nimen ja kuvakkeen voi vaihtaa:

Tiesitkö? Sovelluksen kuvan ja nimen voi iPhonessa vaihtaa 1:07

Lue myös:

    Uusimmat