Harrastus, joka auttaa kestämään sängyssä pidempään – vain yksi "pieni" miinus

Videopelien pelaamisesta löytyi yllättävä hyöty, jolla on kuitenkin nurja puolensa.

Videopelejä pelaavista aikuisista keksii moni montakin nälväisyä, mutta tutkimuksen mukaan pelaamisesta on jotain aivan erityislaatuista hyötyä. Se nimittäin pienentää todennäköisyyksiä ennenaikaiseen siemensyöksyyn.

Journal of Sexual Medicine -julkaisussa esitelty tutkimus selvitti, että pelaajat kärsivät ennenaikaisesta siemensyöksystä epätodennäköisemmin kuin ne, jotka eivät videopelejä pelaile.

Tutkijat selvittivät liki 600:lle 18–50-vuotiaalle miehelle annetun kyselyn avulla, että ne miehet, jotka pelasivat videopelejä ainakin tunnin päivässä eivät kärsineet ennenaikaisesta siemensyöksystä – toisin kuin ne miehet, jotka eivät pelanneet. Asialla on kuitenkin kääntöpuolensa: videopelejä pelanneet raportoivat todennäköisemmin myös seksuaalisesta haluttomuudesta. Hurjalla sänkykestävyydellä ei luonnollisesti viitsi paljon kehuskella, jos ei haluja löydy päästä testaamaan kykyjään tositoimissa.

Tutkijat haluavat selvittää videopelien ja seksuaaliterveyden välistä yhteyttä, sillä tämä tutkimus oli vasta ensimmäinen, joka tarkasteli yhteyttä, etenkin ennenaikaisen siemensyöksyn kannalta.

Lähde: Men's Health

***

Lue myös:

    Uusimmat