Mainos

Videopelaaminen voi tehdä kenestä tahansa fiksumman – tutkimus paljastaa, kuka hyötyy eniten

Videopelit voivat tehdä pelaajastaan fiksumman, väittää skotlantilaisen Glasgow’n yliopiston tuore tutkimus.

Videopelien pelaamisen tutkittiin parantavan opiskelijoiden koulumenestystä, kuten viestintätaitoja, neuvokkuutta ja mukautuvuutta.

Aktiivinen pelaaminen voi myös auttaa menestymään akateemisesti.

Viestintätieteiden opettaja Matthew Barr toteaa Mirror-lehden haastattelussa, että videopelaamisesta hyötyvät erityisesti korkeammalle koulutusasteelle tähtäävät opiskelijat.

– Modernit videopelit vaativat pelaajilta sopeutuvuutta ja neuvokkuutta, ja kykyä keksiä erilaisia ratkaisuja tehtävien suorittamiseen. Pelit on suunniteltu niin, että ne vaativat kriittistä ajattelua ja oppimistaitoja; kaikkia piirteitä, joita ihannoidaan korkeakouluopiskelijoissa.

Tutkimukseen osallistui alun perin noin 100 opiskelijaa, jotka raportoivat tuloksista itsearviointilomakkeilla. Yhteensä opiskelijat pelasivat koeaikana noin 14 tuntia. Tutkimuksessa todettiinkin, että jo suhteellisen lyhyellä pelaamisella voitiin parantaa opiskelijoiden taitoja.

Vaikka tutkimuksesta tippuikin kesken kaiken yhteensä noin 20 opiskelijaa erinäisistä syistä, tuloksissa ei näkyvät muutosta.

Kaikki tutkimuksessa hyödynnetyt pelit olivat puhtaasti viihdepelejä, eivätkä esimerkiksi opettavaisia pelejä. Joukossa oli muun muassa Minecraft ja Lara Croft.

Lähde: Mirror

***


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja