Mainos

VIDEO: Valvontakameravideo paljasti poliisien valheen – uhrille 200 000 dollarin korvaukset

Yhdysvaltain Philadelphiassa kaksi poliisia on pidätetty sen jälkeen, kun valvontakameravideo todisti poliisien käyttäneen törkeää väkivaltaa pidättämäänsä miestä kohtaan.

Sean McKnightia ja Kevin Robinsonia vastaan on myös nostettu syytteet valheellisesta poliisiraportista, kertoo CNN.

McKnight ja Robinson ottivat kiinni skootterilla ajaneen Najee Riveran maaliskuussa 2013. Poliisien kertomuksen mukaan Rivera tönäisi pidätystilanteessa toisen poliiseista tiiliseinää päin ja hakkasi toista kyynärpäillä yrittäessään paeta. Poliisikaksikko väitti raportissaan, että tämän vuoksi he olivat joutuneet käyttämään voimaotteita Riveraa vastaan.

Riveralta murtui rytäkässä nenä, hänen toinen silmänsä muurautui täysin umpeen ja kasvot olivat täynnä ruhjeita ja vertavuotavia haavoja. Kuitenkin Rivera oli se, jota vastaan nostettiin syytteet virkamiehen väkivaltaisesta vastustelusta.

Riveran tyttöystävän onnistui löytämään kuukausia myöhemmin läheisen kaupan valvontakameravideon, joka osoitti, etteivät asiat sujuneet ihan niin kuin poliisit olivat väittäneet.

Valamiehet totesivat videon katsottuaan, että poliisit olivat valehdelleet törkeästi raportissaan. Rivera ei käyttäytynyt aggressiivisesti eikä hyökännyt poliisin kimppuun. Sen sijaan poliisit pahoinpitelivät Riveran pampuillaan lähes henkihieveriin.

Nyt kaksi vuotta tapahtuneesta kaikista syytteistä 23-vuotiasta Riveraa vastaan on luovuttu. Philadelphia on myöntänyt Riveralle 200 000 dollarin hyvityksen tapauksen johdosta.

Poliisien kohtaloa puidaan lähiaikoina oikeudessa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.