Mainos

Video: Teinityttö tainnutettiin ennen pidätystä – poliisi asetettu syytteeseen

1:04

Yhdysvalloissa lakifirma on julkaissut valvontakamerakuvaa, jolla näkyy 15-vuotiaan afroamerikkalaisen tytön kovakourainen ja aiheeton pidätys.

Videon julkaisi asianajaja Vito de la Cruz, kertoo Seattle Times.

Tapaus sai alkunsa kaksi vuotta sitten Monique Tillmanin ja hänen veljensä ollessa matkalla kotiinsa.

Sisarukset olivat pyöräilemässä kotiinsa Tacoman ostoskeskuksen parkkipaikan läpi oikaisten, kun heidät pysäytettiin. Pysäyttäjä oli paikallinen poliisi Jared Williams, joka oli tekemässä vuoroa järjestyksenvalvojana.

Sisarukset tottelivat, ja Monique vaati saada tietää miksi heidät pysäytettiin. Williams sanoi heidän aiheuttavan häiriötä ja tunkeutuneen luvatta ostoskeskuksen alueelle. Monique yritti kertoa heidän olevan matkalla kotiin, mutta Williams ei kuunnellut.

Monique ei ollut tehnyt mitään väärää tai rikollista, eikä häntä oltu pidätetty. Hän yritti jatkaa matkaansa, kun Williams tarttui häneen ja veti hänet pois pyörän kyydistä.

Williams työnsi Moniquen parkeeratuille autoille ja naulitsi hänet autoa vasten tavoitellen etälamautintaan. Tämän jälkeen Williams tarttui Moniqueta hiuksista pakottaen hänet maahan. Williams tainnutti tytön ja laittoi hänet käsirautoihin.

Williams syytti Moniqueta pidätyksen vastustamisesta ja päällekarkauksesta. Lopulta syytteet hylättiin aiheettomina.

Vito de la Cruzin mukaan Williams loukkasi Monique Tillmanin oikeuksia, joten hänyä vastaan on nostettu syyte. Syyte koskee myös Tacoman ostoskeskusta ja yksityistä turvallisuusfirmaa.

– Pyöräilevän lapsen ei pitäisi huolestuttaa poliisia tai antaa syytä aiheettomaan pysäytykseen ja kovakouraiseen kohteluun, de la Crus sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja