Video ei herkille: Itsetuhoisen miehen "hyvinvointitarkastus" kääntyi luotisateeksi USA:ssa – poliisi ampui lähes 50 kertaa

Video ei herkille: Poliisi ampui itsetuhoista miestä lähes 50 kertaa Yhdysvalloissa 0:46
Varoitus: Videon materiaali voi järkyttää. Video näyttää, kun poliisit avaavat tulen miestä kohtaan.

Yhdysvalloissa Etelä-Carolinassa on vireillä oikeusjuttu, jossa Trevor Mullinax ja hänen perheensä syyttävät poliiseja liiallisesta voimankäytöstä, kertoo CNN.

Oikeusjutun kautta tilanteesta kuvatut haalarikameratallenteet on myös julkaistu. Voit katsoa ne pääkuvan videolta.

Tilanne lähti liikkeelle poliisitehtävästä, jonka mukaan lava-autossa ollut Mullinax oli itsetuhoinen ja poliisi tuli tekemään hänelle niin sanottua hyvinvointitarkastusta.

Kaksi vuotta sitten tapahtuneessa tilanteessa Mullinaxin äiti oli auton ulkopuolella rauhoittelemassa tilannetta.

Seriffi puolustaa alaisiaan

Videoilla näkyy, kun poliisit saapuvat tapahtumapaikalle, huutavat auton sisällä ollutta miestä pitämään kätensä esillä ja avaavat sen jälkeen nopeasti silmittömän tulen auton tuulilasin läpi.

Perheen juristin mukaan poliisit ampuivat lähes 50 kertaa, laukauksista yhdeksän osui mieheen. Luotisuihkusta huolimatta mies selvisi elossa.

Mullinaxilla oli mukanaan metsästyskivääri, mutta syytteessä sanotaan, ettei mies osoittanut sillä ketään. Perhe myös sanoo, että poliisit eivät yrittäneet liennyttää tilannetta ollenkaan.

Paikallinen seriffi on puolustanut poliisejaan ja sanonut, että Mullinax osoitti poliiseja aseella. Hänen mukaansa tapaus on tutkittu eikä poliisien käyttäytymisessä ole löytynyt moitittavaa.

Lue myös:

    Uusimmat