Yhdysvalloissa poliisi laittoi käsirautoihin ja painoi asfalttiin teinitytöt ja 6-vuotiaan lapsen, vetoaa väärinkäsitykseen – dramaattinen pidätystilanne tallentui silminnäkijän videolle

1:19
Katso silminnäkijän videolle tallentunut pidätystilanne Coloradossa.

Yhdysvaltojen Coloradossa Auroran kaupungin poliisi on pahoitellut välikohtausta, jossa poliisi laittoi käsirautoihin ja painoi asfalttiin teinitytöt ja 6-vuotiaan lapsen. Poliisin mukaan kyse oli väärinkäsityksestä.

Sukulaisista koostunut porukka oli matkalla kynsisalonkiin sunnuntaina, kun paikalle tulleet poliisit pysäyttivät heidät ja käskivät maahan makaamaan. Sitten heidät laitettiin käsirautoihin.

Nuoret olivat 17-vuotiaita tai alle, nuorin heistä oli 6-vuotias.

– Näin ensin lapsia auton luona, ja sitten heitä osoitettiin aseella. Soitin aviomiehelleni ja kerroin, etten tiedä mitä tapahtuu. Hän käski aloittaa kuvaamisen, joten tein niin, silminnäkijä Jenni Wurtz kertoo.

"Tämä oli traumaattinen kokemus"

Wurtz kertoo nuorten huutaneen äitiänsä ja kertoneen poliiseille kyseessä olevan väärinkäsitys. Hän kuvailee heitä itkuisiksi.

Autoa kuljettanut Brittany Gilliam ihmettelee poliisin päätöstä laittaa käsiraudat lapsille. Hänen mukaansa siihen ei ollut pakkoa, etenkin kun kyse oli selvästi nuorista ja lapsista. 

– Lapset eivät ole ok, eivätkä he tule olemaan. Tämä oli traumaattinen kokemus. Olisivatko sinun lapsesi ok tällaisen jälkeen, kun heitä on osoitettu aseella ja pakotettu makaamaan maahan. Etenkin kuusivuotias, Gilliam sanoo CNN:lle.

Poliisilaitos pyysi anteeksi välikohtausta

Auroran poliisi on pahoitellut välikohtausta, josta kuvattu video alkoi kiertämään sosiaalisessa mediassa. Poliisin mukaan kyse oli väärinkäsityksestä. 

Poliisi oli luullut autoa varastetuksi, koska sen rekisterinumero oli sama kuin heille ilmoitetussa ajoneuvossa. Kyse oli kuitenkin eri osavaltioon rekisteröidystä autosta.

Gilliamin mukaan pelkkä anteeksipyyntö ei riitä, sillä hänen mukaansa tilanne olisi voitu hoitaa toisellakin tavalla. Perhe aikoo todennäköisesti nostaa kanteen poliisin liiallisesta voimankäytöstä.

Kaupungin johto on ilmoittanut tutkivansa poliisin toimintatapoja ja tarjoavansa perheelle terapiaa kokemuksen vuoksi.

Voit katsoa videolle päätyneen nuorten pidätystilanteen artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja