Video: Tämä navigaattori tekee muutakin kuin opastaa

Paljon tuntemattomissa ympäristöissä autoileva arvostaa varmasti hyvää navigaattoria. Parhaimmillaan ne tekevät paljon muutakin opastuksen lisäksi.

Tykkäsimme

  • Käytön helppoudesta
  • Monipuolisista ominaisuuksista

Emme tykänneet

  • Bluetooth handsfreen kuuluvuudesta
  • Johtojen siistin asennuksen vaatimasta vaivasta

Hinnat alkaen
Garmin DriveAssist 50: 379 €
Garmin DriveLuxe 50: 399 €

Autonavigaattoreista puhuttaessa monille tulee varmasti mieleen kysymys niiden tarpeellisuudesta. Jos autossa ei ole navigaattoria, niin lähes jokaisesta taskusta löytyvä älypuhelin voi periaatteessa hoitaa navigaattorin virkaa. Älypuhelimilla on kuitenkin myös useita muita käyttötarpeita, mitä navigoinnin käyttäminen häiritsee.

Parhaimmillaan perinteinen autonavigaattori on pitkillä matkoilla sekä esimerkiksi ulkomailla. Tämä tuli hyvin esille DriveLuxe 50 -mallin testissä Italiassa. Laite toimi esimerkillisesti myös ulkomailla, ja sen tarjoamasta lisäinformaatiosta oli aidosti hyötyä.

Otimme kotimaassa tarkempaan testiin sisäänrakennetulla kojelautakameralla varustetun DriveAssist 50 -mallin. Kojelautakamerat ovat kasvattaneet suosiotaan, sillä niistä voi olla merkittävää apua onnettomuustilanteiden jälkiselvittelyissä. Kameran myötä laite tarjoaa kuljettajalle myös etuosan törmäysvaroittimen sekä kaistavahdin, joiden toimintaa kokeilimme myös käytännössä oheisella videolla.

Ennakkoluuloista huolimatta irrallinen autonavigaattori osoittautui kotimaassakin hyödylliseksi apuriksi. Garmin on onnistunut luomaan intuitiivisen käyttöliittymän, joka on helppokäyttöisempi kuin useiden autoihin integroitudut järjestelmät. Karttapohjat ovat kattavat, minkä lisäksi Garminin navigaattorit hyödyntävät Suomessa V-Trafficilta saatavaa reaaliaikaista liikennetietoa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi ruuhkien ja onnettomuuspaikkojen kiertämisen.

Kuvat: Mikko Autio
Video: Jonathan Rankle

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja