Mainos

Video: Tältä näytti Orimattilan puukottajan järjetön kaahailu Nelostiellä vain hetkiä ennen poliisin kuolettavia laukauksia

0:40

Orimattilan puukottaja aiheutti kauhua Nelostiellä vain hetkiä ennen poliisin laukauksiin päättynyttä välikohtausta viime lokakuussa. Miehen kaahailu tallentui kojelautakameraan.

Tapauksen esitutkintamateriaaliin kuuluvalta videolta käy ilmi, miten miehen ohjastama Opel Vectra -henkilöauto syöksyy noin 120 kilometriä tunnissa ajavan ajoneuvon ohi hurjaa vauhtia. Vectra ohittaa myös edellä kulkevan auton vaarallisen näköisesti, sen kylkeä viistäen.

Noin kymmenen minuuttia jatkunut kaahailu päättyi pian videolla näkyvän jälkimmäisen ohituksen jälkeen, kun Vectra osui Audiin, jonka kyydissä oli kaksi naista. Vectra pyöri törmäyksen jälkeen moottoritien kaistojen väliselle viheriölle.

Audi meni lunastuskuntoon, mutta naiset selvisivät tilanteesta lievin vammoin, sillä kuljettaja onnistui hidastamaan vauhtia ja pitämään auton hallinnassa.

Audikuski kertoi poliisikuulustelussa, että kaikki tapahtui nopeasti.

– Auto tuli suoraan kohti. Ehdin vain ajatella, että minun pitää painaa kaasua lisää, jotta ehdin pois alta, kuljettaja sanoi.

Lisää todistajien kertomuksia voi lukea täältä.

Esitutkinnassa kuullut tienkäyttäjät arvioivat Vectran kuljettajan ajaneen huomattavaa ylinopeutta. Audia kuljettanut nainen kuvaili poliisille, että Opel lähes ”lensi”. Eräs toinen kuulustelluista arvioi auton nopeudeksi noin 160-180 kilometriä tunnissa.

Kun Opel oli pysähtynyt viheriölle 32-vuotias mieskuljettaja alkoi lyödä auton kyydissä ollutta 23-vuotiasta naista veitsellä. Paikalle saapunut moottoripyöräpoliisi käskytti miestä tuloksetta ja ampui kolme laukausta, joihin puukottaja kuoli.

Naismatkustaja loukkaantui tilanteessa vakavasti, mutta toipui vammoistaan. Laukaukset ampunutta poliisia epäillään kuolemantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tapaus on syyteharkinnassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.