Nelostien ampumisesta uutta tietoa: Moottoripyöräpoliisi ampui kolme laukausta puukottajaan

MTV Uutisten tietojen mukaan Helsingin poliisissa työskentelevä moottoripyöräpoliisi ampui Nelostien puukottajaan kolme laukausta, joista viimeinen oli kuolettava ja pelasti 23-vuotiaan naisen hengen.

Nelostiellä Orimattilassa lokakuun alussa sattuneen ampumistapauksen yksityiskohdista on uutta tietoa.

Moottoritieltä suistunut kaahari, 32-vuotias lahtelaismies oli puukottamassa kyydissään ollutta 23-vuotiasta naista keskiviheriöllä, kun paikalle sattumalta tullut moottoripyöräpoliisi sai pysäytettyä tilanteen ja ampui auton ulkopuolella riehuneen puukottajan.

23-vuotias nainen ehti saada useita puukoniskuja ja loukkaantui hengenvaarallisesti. 

MTV Uutisten tietojen mukaan moottoripyöräpoliisi ampui tilanteessa kolme laukausta. Niistä ensimmäinen osui puukottajan jalkaan, toinen käteen olkapään seutuville ja viimeinen kuolettavasti yläruumiiseen.

Poliisin voimankäytön asianmukaisuuteen liittyvää tutkintaa johtava kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto ei halua kommentoida MTV:n tietoa laukauksista. Haaviston mukaan tutkinnan etenemisestä on tarkoitus tiedottaa ensi viikolla.

– Odotamme vielä muun muassa oikeuslääketieteellisiä lausuntoja ja laboratoriotutkimusten tuloksia, Haavisto sanoo.

Moottoripyöräpoliisi on kuulusteluissa kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Häntä ei ole pidätetty virasta. 

"Kaahari vain suhahti ohi"

Väkivaltarikostilannetta oli edeltänyt silmitön kaahailu ja tieltä suistuminen.

Poliisin mukaan mies ajoi Nelostiellä Lahdesta etelän suuntaan huomattavaa ylinopeutta ja teki useita vaarallisia ohituksia ennen kuin auto suistui tieltä Orimattilan kohdalla. Tutkijoilla on miehen kaahailusta käytössään myös videomateriaalia. 

– Todistaja kertoo ajaneensa moottoritienopeutta, kun kaahari vain suhahti ohi. Vauhti on ollut todella kova, rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisilaitokselta kertoo.

Kiiskisen mukaan tutkinnassa on kuultu nyt kaikkiaan noin viittäkymmentä ihmistä.

32-vuotiasta lahtelaismiestä epäillään tapon yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

23-vuotiasta puukotuksen uhria poliisi on kuullut tutkinnan aikana kolmesti. Poliisi ei tässä vaiheessa kerro, onko nainen edelleen sairaalahoidossa.

Lue myös:

    Uusimmat