Video: Hyppää uuden Boxsterin kyytiin – tältä bokserinelonen kuulostaa sisälle

Teknavi pääsi Ranskassa tutustumaan Porsche 718 Boxster -mallistoon. Tässä ensimmäiset maistiaiset uudella nelisylinterisellä turbomoottorilla varustetun auton kyydistä.

Uuden 718 Boxsterin moottorina toimii 2,0-litrainen bokserinelonen, joka tuottaa tasan 300 hevosvoimaa. 718 Boxster S -mallissa auton keskeltä löytyy 2,5-litrainen moottori, joka puolestaan tuottaa 350 hevosvoimaa.

Yksi suurimmista epäilyksen aiheista liittyy auton äänimaailmaan. Turboahdin tunnetusti rajoittaa äänimaailmaa, mikä on tärkeä osa urheiluautojen sielukkuutta. Porsche siirtyi myös 911-mallistossa onnistuneesti turboahdettuihin moottoreihin, joten odotukset 718 Boxsterin kohdalla ovat korkealla.

Ensimmäiset sävelet paljastavat äänimaailman muuttuneen huomattavasti matalammaksi. Äänessä on kuitenkin bokserimoottorille ominaista repivyyttä jo käynnistyksen yhteydessä. Erimittaisista pakosarjoista tuleva bokserimoottorille tyypillinen käyntiääni paljastaa sylinteriasettelun ja hymy alkaa nousta huulille. Testiyksilönä toimii 718 Boxster S, joka on varustettu lisävarusteisella sporttiputkistolla.

Sisällä katto kiinni äänimaailma on miellyttävä. Pakoääni kehittyy kierrosten noustessa ja turbomoottoriksi korkealle 7 500 minuuttikierrokseen asti ylettyvä käyttöalue tuo laajuutta myös ääneen. Katto auki äänet kuuluvat luonnollisesti puhtaampana matkustajien korviin. Lähinnä äänimaailma eroaa edeltäjästä korkeilla kierroksilla, mistä puuttuu vanhan kuusisylinterisen raaka repivyys.

Muutaman kyydissä istutun ratakierroksen jälkeen on helppo vakuuttua auton suorituskyvystä. Suorilla nopeus nousee vaivatta lähemmän yleensä saksalaisten käyttämää rajoitettua 250 km/h lukemaa. Mutkaisemmalla ja kastellulla käsittelyosuudella tulee esille uuden turbokoneen vahva alavääntö. Auto on helppo saattaa hallittavaan luisuun pienelle kaasun näpäytyksellä. Ammattikuljettajan ohjastamana auto menee kauniissa luisussa, mutta kyydissäkin istuessa tulee esille keskimoottorisuuden ja lyhyen akselivälin myötä auton nopeat liikkeet. Jyrkissä mutkissa etupään menettäessä pidon ja auton sortaessa tulee esille myös avokorille tyypillinen tärinä. Tämä kuitenkin korjaantuu jälleen kuljettajan antaessa kaasua sen verran, että perä irtoaa luisuun.

Kokonaisuudessaan uusi 718 Boxster jättää hyvin positiivisen vaikutelman. Äänimaailma ei yllä edeltäjänsä rikkauteen, mutta muu auto vakuuttaa entistäkin enemmän. Kyydissä olemisen perusteella on toki vaikea arvioida uuden moottorin luonteikkuutta, mutta ainakin se vakuuttaa vahvalla väännöllään ja kierrosherkkyydellään. Päivän jälkeen päällimmäisenä mieleen jäi halu päästä itse ratin taakse.

Porsche 718 Boxster S PDK
Moottori 2 497 cm3, B4 turbo
Teho 257 kW (350 hv) 6 500 r/min
Vääntö 420 Nm / 1 900 – 4 500 r/min
Vaihteisto 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti
0-100 km/h 4,2 s (Sport+)
Huippunopeus 285 km/h
EU-kulutus 7,3 l/100 km
CO2-päästöt 167 g/km
Mitat Pituus 4 379 mm, leveys 1 801 mm, korkeus 1 280 mm, akseliväli 2 475 mm
Omamassa 1 385 kg
Tavaratila 275 l

Kuvat ja video: Mikko Autio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja