Mainos

Video: Takavarikko paljasti miljardien bisneksen – väärennettyä moottoriöljyä on myyty myös Venäjällä

1:54

Eilen uutisoitu rikosepäily Suomessa väärennetyn moottoriöljyn myynnistä ei ole ainoa laatuaan, sillä itänaapurissa tehtiin joulun alla valtava öljytakavarikko.

Venäläisviranomaisten tutkimuksissa selvisi, että moskovalaisvaraistoissa on tehtailtu organisoitua väärennetyn moottoriöljyn kauppaa tunnettujen öljymerkkien nimissä. Viranomaisten mukaan väärennetty öljy ei vastannut markkinoiden teknisiä laatuvaatimuksia. Väärennettyä öljyä myytiin muun muassa Shell-, Mobil 1 -ja Total-öljyjen nimissä.

Venäläisviranomaisten tekemissä ratsioissa paljastui yhteensä 16 väärennetyn moottoriöljyn valmistus-, säilytys ja kuljetuspaikkaa Moskovassa. Moottoriöljyä tuotettiin ja säilytettiin vuokratussa varastossa moskovalaisella teollisuusalueella. Suurin osa työntekijöistä oli laittomia maahanmuuttajia Aasiasta.

Viranomaisten ratsiassa paljastui organisoidun öljybisneksen laajuus: varastoissa oli yli 70 tonnia öljytuotteita ja yli 80 000 myyntivalmista väärennettyä öljypakkausta. Lisäksi ratsiassa löytyi ammattimaisia pakkausjärjestelmiä, lukuisia tunnettujen öljy-yhtiöiden merkkejä sekä tyhjiä pakkauksia.

Venäläisviranomaisten mukaan väärennettyä moottoriöljyä myytiin ympäri Venäjää ja alustavien laskelmien mukaan väärennetyistä tuotteista saatiin noin miljardi ruplaa.

Poliisi pidätti joulukuussa väärennetystä öljybisneksestä epäiltynä viisi henkilöä. Yksi epäillyistä yritti paeta Kiinaan suuren käteissumman kanssa, mutta hänet pidätettiin Moskovan Sheremtyevon lentokentältä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.