Ruotsi tasasi lukemat 1-1:een MM-finaalin toisessa erässä. Alle minuuttia myöhemmin soi toisessa päässä, kun Saku Mäenalanen kuittasi Suomen jälleen johtoon.

Turnauksessa parasta alivoimapeliä pelannut Suomi nöyrtyi Julius Hongan istuessa jäähyllä. Lucas Wallmark tykitti maskin takaa tolpan kautta tasoituksen. Suomi ei ollut ennen Wallmarkin osumaa päästänyt yhtään maalia pelatessaan neljällä viittä vastaan.

Kuuluisa maalin jälkeinen vaihto kostautui Ruotsille. Artturi Lehkonen ja Teuvo Teräväinen petasivat maagisen paikan Mäenalaselle, eikä turnauksen maalitykki erehtynyt. Tilanne oli käytännössä Suomen ensimmäinen maalipaikka toisessa erässä.

Kahden erän jälkeen Suomi on kiinni MM-kullassa lukemin 2-1. Ruotsi on vienyt ottelun laukaukset murskaavasti 26-18.