Video paljastaa hurjan F1-vaaratilanteen – dramaattinen kisapäivä oli saada synkän lopun luvattoman tempun johdosta

Uhkarohkea ratavirkailija aiheutti pahan vaaratilanteen Bahrainin GP:n loppuhetkillä, kun Racing Point -tallin Sergio Perezin auto syttyi lieskoihin moottoririkon seurauksena

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ratavirkailija ryntäsi radan poikki sammuttamaan Perezin autoa, minkä seurauksena meksikolaisen perässä tullut McLarenin Lando Norris oli ajaa tämän päälle. 

– Täällä juoksee tyyppi radalla, Norris huusi tiimiradioon voimasanoilla höystettynä. 

Brittikuski kommentoi kisan jälkeen, ettei osannut lainkaan odottaa tuollaista. Hän oli hidastanut vauhtiaan tuplakeltaisten lippujen takia, mutta ei meinannut erottaa radalla liikkuvaa henkilöä. 

– Näin oikeastaan vain hypähtelevän sammuttimen, Norris selvitti Racefansin mukaan

Kilpailujohtaja Michael Masi vahvisti, ettei ratavirkailijalla ollut lupaa ylittää rataa. Ohjeet ovat selvät, ja niistä on Masin mukaan muistutettu kyseisen tilanteen jälkeen uudestaan. 

Masi uskoo, että ratavirkailijan reaktioon vaikutti se, että Haas-tallin Romain Grosjean oli joutunut aiemmin kisassa karmivaan onnettomuuteen. Ranskalaiskuskin auto räjähti liekkeihin kovavauhtisen ulosajon jäljiltä, ja Grosjean pelastautui romuista suhteellisen vähin vammoin kuin ihmeen kaupalla

– Perezin auto oli liekeissä, ja tulipalon nähnyt ratavirkailija teki vaistonvaraisen päätöksen ilman annettuja ohjeita. Ja sen perusteella, mitä tapahtui aiemmin, oli ensisijaista saada tuli sammutetuksi, Masi summasi.  

Katso video Lando Norrisin kauhistelemasta tilanteesta pääkuvasta! Alla video kisan puhuttavimmasta tilanteesta: Romain Grosjean ajaa seinään ja pelastautuu liekkimerestä. 

Lue myös:

    Uusimmat