VIDEO: Ota valo ja puutarhan värit osaksi sisustusta

Ota sisustuksessa huomioon myös ikkunoista sisään tulviva valo ja värit ja korosta niitä sisätiloissa.

Sisustuskirjan juuri julkaisseet toimittaja Sami Sykkö ja sisustusarkkitehti Hanni Koroma kertoivat Huomenta Suomessa parhaimpia sisustusvinkkejään valoisaan tilaan.

Kun mietitään sisustusta tilaan missä on isot ikkunat, kannattaa värimaailmassa ottaa huomioon myös ulkona näkyvät värit.

Sykkö ja Koroma eivät kehota peittämään isoja ikkunoita verhoilla, vaan valo ja ulkona olevat värit ja muodot saavat tulla esille.

– Monet sisustavat kalliilla ja näyttävillä verhoilla, mutta tarvitaanko niitä, Sykkö kysyy.

Verhot voivatkin olla vain keveät ja valoa heijastavat. Valo tulee kauniisti sisälle ja myös puutarha saa jatkua sisätiloihin.

Kun ikkunat ovat isot ja avoimet, niin sisustuksen värimaailman kannattaa olla rauhallinen ja yhtenevä luonnon kanssa. Sykkö kehottaa valitsemaan verhojen väriksi saman kuin seinien ja katon ja myös maton värin lattian värin mukaan. Näin tila pysyy harmonisena.

Kiiltävyys lisää valoa

Kiiltävyydellä ikkunoista tuleva valo pääsee tuplaantumaan. Kiiltävät ja vaaleat lattiat jatkavat valoa, kuin myös peilit.

Kun mietitään seinien ja lattian väriä, usein unohdetaan katon väri. Sykkö toteaa, että katon ei tarvitse olla aina valkoinen, se voi jatkaa samaa värilinjaa kuin lattia ja seinät. Näin tila saa lisää huonekorkeutta. Kun väriä jatketaan yhteneväisesti niin, että rajaviiva ei korostu, saadaan tilaan eheämpi ja jatkuvampi tuntu.

Myös kalusteet on hyvä olla keveitä, että valo pääsee kulkemaan.

Ota ikkunat huomioon myös niiden karmien osalta. Kun ikkunoissa on tummat karmit, ovat ne kuin valokuvakehykset ulkona olevalle vehreydelle.

– Sisustaminen on häivyttämistä ja korostamista, Sykkö toteaa.

Katso Huomenta Suomesta Hanni Koroman suunnittelema sisustus

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat