Video: Mies puukotti avopuolisonsa Tampereella ja ajoi päin rekkaa – ei hyväksynyt eropuheita: "Menetän kaiken kun menetän sut"

Tampereen murhasta syytetty laittoi epätoivoisia viestejä uhrille ennen tekoa – verinen veitsi katkesi 1:55
Katso videolta, millaista viestittelyä tekijä kävi uhrin kanssa ennen henkirikosta ja millaiset tekovälineet poliisi rikospaikalta löysi.

Tampereen puukottaja ei hyväksynyt avopuolisonsa eroaikeita. Eroviestejä seuraavana päivänä hän puukotti naisen kuoliaaksi viime tammikuussa ja ajoi sen jälkeen päin täysperävaunuyhdistelmää.

Samalla äidittä jäivät viisi- ja seitsemänvuotiaat tytöt. Täysperävaunuyhdistelmän kuljettaja joutui noin kahden kuukauden sairauslomalle, josta pitkän osuuden hän eli käsi kipsissä.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi vuonna 1993 syntyneen miehen tappaneen naisen ja passitti hänet torstaina välituomiossaan mielentilatutkimukseen. Tutkimuksen jälkeen oikeus antaa tuomionsa asiassa.

"Ymmärrätkö miten paljon mä haluan sut?!"

Poliisin esitutkintamateriaali kertoo synkkää tarinaa viime tammikuussa tapahtuneesta henkirikoksesta. Niiden perustella piirtyy kuva vakavasta väkivallanteosta, jossa mies ei suostunut hyväksymään avopuolisonsa halua erota.

Oikeudessa käytiin läpi Whatsapp-viestejä, jotka oli lähetetty syyttäjän mukaan murhaa edeltävänä päivänä. Niissä nainen kertoi aikeistaan erota. Miehen reaktio oli voimakas.

– Mitä mä olen tehnyt väärin etten saa pidettyä sua, mies kirjoitti lisäten viestiinsä useita itkeviä emojeja.

Hän myös kirjoitti naiselle haluavansa kuolla ja kaiken olevan turhaa.

– Kaikki on loppu jos tää loppuu, hän jatkoi.

Hän myös kirjoitti menettävänsä kaiken menettäessään naisen.

– Ymmärrätkö miten paljon mä haluan sut?!

– Tää ei voi olla tässä, hän kirjoitti.

Viestittelyä seuraavana päivänä, 9. tammikuuta, mies tappoi naisen lukuisilla kahdella teräaseella tehdyillä puukotuksilla niskaan ja kaulaan. Sen jälkeen hän ajoi Virroilla kolarin täysperävaunuyhdistelmän kanssa, mukanaan naisen puhelin ja pankkikortti.

Veitsi katkesi puukottaessa?

Epäillyt tekovälineet löytyivät asunnosta. Veitsistä pidempi oli katkennut, mahdollisesti verityön aikana.

Kuulusteluissa mies ei kertomansa mukaan muistanut, että olisi kohdistanut avopuolisoonsa väkivaltaa. Hän kuitenkin kommentoi todisteita sanoen, että niiden perusteella hän olisi henkirikoksen tehnyt, ja kuvaili näytön perusteella itseään "sairaaksi". Myös oikeudessa hän vetosi muistamattomuuteensa.

Miehellä on kontollaan aiempikin väkivaltarikos. Vuonna 2018 hän oli silloisessa kodissaan Pieksämäellä kaatanut erään naisen maahan ja kuristanut tätä. Mies tuomittiin 65 päiväsakon rangaistukseen.

Lue myös:

    Uusimmat