Mainos

Video: Legendaarinen Hannu Karpo haastatteli Kivilinna-Katia 16 vuotta sitten: ”Kivet nousevat, kun niille puhuu kauniisti”

MTV Uutiset vieraili helsinkiläisen Kati Sinenmaan helsinkiläiseen metsikköön rakentamassa kivilinnassa pari viikkoa sitten. Sinenmaa on kuitenkin esiintynyt MTV-kanavalla aiemminkin, nimittäin vuonna 2000 Karpolla on asiaa -ohjelmassa.

Kati Sinenmaa on rakentanut kivilinnaa Pohjois-Pasilassa sijaitsevaan metsään vuodesta 1995 vuoteen 2008 saakka metsässä asuneen Katin uskomaton luomus herätti paljon keskustelua ja sai osakseen ihailevia kommentteja. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä

Tältä Kati Sinenmaan rakentama kivilinna näyttää nyt. Katso video:

2:00

Karpo haastatteli vuonna 2000

MTV:n arkistoista löytyy myös toimittaja Hannu Karpon jutun, jossa mies vierailee Sinenmaan vaikuttavassa rakennelmassa jo vuonna 2000. Sinenmaa kertoo videolla, miten yli satakiloiset järkäleet liikkuvat ja kuinka nelimetrinen kellarikuoppa syntyi kuin vahingossa. 

Sinenmaa oli Karpon vierailun aikaan majaillut linnaan rakentamassa mökissään vasta viitisen vuotta, mutta ympäröivät muurit olivat ehtineet kohota jo kunnioitettaviin korkeuksiin.

Kysymykseen siitä, miten yksin linnansa rakennustöiden parissa ahkeroiva Sinenmaa liikuttelee parhaimmillaan satojen kilojen painoisia kivijärkäleitä, nainen antoi filosofiaa ja fysiikan lakeja vapaasti yhdistelevän vastauksen.

– Tahdonvoimalla. Kyllä kivissä on elämä itsessään. Niissä lepää se elämä, mikä meissä kävelee. Se nukkuu näissä kivissä. Niille täytyy puhua kauniisti, niin ne nousee ilmaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.