Anna Perho toteutti unelmansa ja osti yli satavuotiaan hirsitalon – pian todellisuus löi vasten kasvoja: "Suuret päätökset tehdään usein pienessä hutikassa"

Anna Perho kertoo, miten päätti pienessä "hutikassa" ostaa veljeltään hirsitalon 1:41
Anna Perho kertoo pienessä "hutikassa" tekemästään päätöksestä ostaa hirsitalo

Anna Perho vieraili keskiviikkona Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa kertomassa hirsitaloprojektistaan.

Toimittaja ja kirjailija Anna Perho toteutti vuonna 2020 suuren unelmansa. Hän osti kotikunnastaan Ypäjältä yli sata vuotta vanhan hirsitalon, joka oli ennen häntä hänen pikkuveljensä omistuksessa.

Pian toteen käynyt unelma osoittautui hermoja raastavaksi savotaksi, sillä talo oli täydellisen kunnostamisen tarpeessa. Hirsitalon työläästä remonttiprojektista syntyi omaelämäkerrallinen kirja  Olipa kerran talo – kuinka menetin rahani ja järkevän ihmisen maineen.

Perho vieraili hirsitaloprojektinsa ja uunituoreen kirjansa tiimoilta Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa keskiviikkona 20. syyskuuta. Hän paljasti koko ajan olleen selvää, että hän tulisi kirjoittamaan hirsitaloon liittyvän kirjan.

– Luulen, että jo ennen kuin oli nimi kauppakirjassa, niin tiesin, että kirja tästä tulee. Siinä on niin itsestäänselvä tarina, että nyt puretaan ja sitten kuljetaan sankarin matkaa innostuksesta epätoivon laaksoon ja sieltä johonkin takaisin. Se talo suorastaan huusi, että siitä pitää kirjoittaa, hän sanoi.

Perhon mukaan unelma hirsitalosta ei ollut koko hänen perheensä yhteinen, vaan enemmänkin hänen omansa. Hän paljastaa puolisonsa Sami Tenkasen  unelmoivan täysin toisenlaisesta huushollista.

Rakkaan ja käsittämättömän pitkämielisen puolisoni unelma on sellainen uutuuttaan kiiltävä skandikuutio meren rannalla. Nyt meillä on se hirsirötiskö seudulla, joka on kuuluisa siitä, että tässä tuhansien järvien maassa saat ajaa sieltä ehkä semmoiset 80 kilometriä ennen kuin löytyy edes pieni oja, hän kertoi.

Miten Perho sitten lopulta päätyi ostamaan kyseisen hirsitalon pikkuveljeltään? Hän kertoi tapahtumien juontavan juurensa vuoden 2020 juhannukseen.

– Suuret päätökset tehdään usein pienessä hutikassa ja niin tässäkin kävi, hän alusti nauraen.

Mitä siis oikein tapahtui? Katso yllä olevalta videolta!

Mitä Anna Perho olisi jälkikäteen ajateltuna tehnyt projektin osalta toisin? Entä mikä projektin aikana ilmi käynyt asia oli hänelle shokeeraava yllätys? Katso koko haastattelu alla olevalta videolta!

Erikoishaastattelussa vanhaa taloa vuosikausia remontoinut Anna Perho 16:21
Erikoishaastattelussa vanhaa taloa vuosikausia remontoinut Anna Perho

Lue myös:

    Uusimmat