Pasi rakensi jopa 14 metriä korkean Eiffel-tornin pellolleen Nivalaan – seuraava projekti on Kiinan muuri

Nyt ei olla Pariisissa vaan Nivalassa! Pasi rakensi 14 metriä korkean Eiffel-tornin pellolleen 0:50
Crazylandissa voit nähä Eiffel-tornin lisäksi muun muassa raketin, Titanicin, maailman pienimmän saunan, lintujen pilvenpiirtäjän ja paljon muuta. Katso video.

Mielikuvitusta ei Nivalalaiselta Pasi Keskisarjalta puutu. Keskisarja on perustanut pelloleen Crazyland-elämyspuiston, joka sai uusimman tulokkaansa joulukuussa.

Pasi Keskisarjan pellolla Pohjois-Pohjanmaalla Nivalan Maliskylässä on paljon nähtävää. Vaikka Keskisarja tekee rakennusprojektejaan päivätyön ohessa, on niitä syntynyt jo kiitettävä määrä.

Keskisarjan harrastus, suurten puuveistosten rakentelu pellolle, sai alkunsa reilu kolme vuotta sitten. Ensimmäinen veistos oli lentokone.

– Lentokone oli tarkoitus hommata pihakoristeeksi, mutta se jäi pihan sijaan siihen pellolle, Keskisarja kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Puolen vuoden kuluttua miehen ystävä oli tuumannut, että lentokoneen kaveriksi pitää tehdä myös lennonjohtotorni. Niinpä lentokone sai kaverikseen yhden miehen lennonjohtotornin.

– Siellä on ukko vartioimassa yötä päivää. Siitä sen jälkeen se vähän karkasi käsistä tuo harrastus, mies naureskelee.

Päätyökseen Keskisarja valmistaa nosto-ovia. Kiinnostus rakentamiseen on herännyt puhtaasti sen vuoksi, että erikoiset asiat herättävät mielenkiinnon. Oppi on ajoittain tullut myös kantapään kautta.

Eiffel-tornin rakentaminen kesti alle neljä kuukautta

Ajatus Eiffel-tornin rakentamisesta alkoi kyteä jo muutama vuosi sitten, kun Keskisarja oli rakentanut puusta kymmenmetrisen tuulimyllymaston. Masto maalattiin valkoiseksi ja se myös valaistiin.

– Huomasin siinä, kun laitoin valaistuksen siihen mastoon ja pimeä tuli illalla, että se loisti aika hienosti, kun valkoinen oli vielä väriltään. Tuli yhtäkkiä mieleen, että olisi ennemmin pitänyt tehdä Eiffel-torni kuin tällainen masto. Siitä jäi kipinä päälle useaksi vuodeksi.

Niin alkoi kolmen ja puolen kuukauden pituinen Eiffel-torni rakennusprojekti, johon upposi noin kolme kuutiota puuta. Jokainen liitos on kahdella ruuvilla ja uretaaniliimalla kiinni. Tornin jokaisen kulmatolpan sisällä menee tukivaijeri, joka on turvana tuulikuormia varten.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pasi rakensi 14 metriä korkean Eiffel-tornin pellolleen (1)

Korkeutta Eiffel-tornilla on 14 metriä. 

– Sen pohjapinta on 5x5 metriä, eli se on 1:25 siitä oikeasta Eiffel-tornin mittakaavasta.

Keskisarja on rakentanut torniin myös tasanteen, josta pääsee tulevaisuudessa ihailemaan maisemia 2,3 metrin korkeudesta. Vielä pitkää kuitenkin rakentaa kulku tuohon tasanteelle.

Mies on rakentanut tornin yksin. Rakennusurakkaa helpotti se, että tornin osat hän pystyi tekemään puuseppäpajassaan lämpimässä. Pystytys ja maalaus jäi ainoastaan ulkotiloissa tehtäviksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pasi Keskisarjan Eiffel-torni

Eiffel-torni on herättänyt valtavasti kiinnostusta

– On siinä kyllä ollut sitä kulkijaa. Siinä on ihan 200 autoa päivittäin käynyt katsomassa. On siinä kovasti ollut sitä porukkaa, Keskisarja kertoo naureskellen.

Kävijämäärä nousi jo aiemmin sen jälkeen, kun näyttelijä Ville Haapasalo vieraili Crazylandissa ohjelmassaan Haapasalon Suomi. Tällöin näyttelijä pääsi löylyttelemään tiettävästi maailman pienimpään saunaan. Keskisarjan rakentaman puusaunan kiuas on kooltaan 20x20 senttimetriä.

Maailman pienin sauna

Seuraavaksi pellolle nousee Kiinan muuri

Seuraava projektia on tarkoitus aloittaa työstämään vuoden alussa, josta on sovittu yhteistuumin jo naapurin kanssa. Tarkoituksena on rakentaa Kiinan muuri, joka toimii samalla suoja-aitana, etteivät kaikki näe pellolta suoraan naapurin pihalle. 

– Ajattelin, että olisi ehkä vähän tylsä, jos siinä olisi vain suora aita. Mietin, että josko sen voisi toteuttaa siten, että se olisi Kiinan muurin näköinen ja vähän vaihtelisi maaston mukaan. Siinä olisi myös sellaisia vartiotorneja välissä.

Pellolla sijaitsevassa Crazylandissa löytyy paljon kaikenlaista katseltavaa. Tontilta löytyy Eiffel-tornin lisäksi muun muassa Saturn V 5-raketti, Titanic, Roswellin lentävä lautanen ufoineen, Marilyn Monroe, maailman pienin sauna, lintujen pilvenpiirtäjä, tykkejä ja paljon muuta.

 Crazylandissa voi vierailla koska tahansa.

– Se on käytännössä auki 24/7.

Kuvat: Pasi Keskisarja

Lue myös:

    Uusimmat