Mainos

Video: Lapissa eletään vuoden kiireisintä aikaa - brittiparilla romanttinen kosinta revontulten loisteessa

2:07

Lapin lentoasemille laskeutuu joulukuun aikana yli 500 tilauslentoa. Kittilän lentoasemalle oli tänään yksi vuoden vilkkaimpia päiviä.

Kuhina näkyy myös Kittilän laskettelu- ja matkailukeskus Levillä, missä vieraskielistä puhetta kuulee lähes joka käänteessä.

Könkään kylässä sijaitsevan Ounaskievarin porotilan matkailuyrittäjä Johanna Hietanen kertoo, että valtaosa tilalla vierailevista on ulkomaalaisia.

– Joulukuussa käyvät etenkin englantilaiset. Sen jälkeen alkaa tulla ranskalaisia, itävaltalaisia, sveitsiläisiä ja hollantilaisia. Ihan kansainvälistä porukkaa.

Lappiin saavutaan perinteisesti luonnon ja elämysten takia. Hullu Poron toimitusjohtaja Päivikki Palosaari kertoo, että uusia aktiviteetteja tarvitaan kuitenkin jatkuvasti matkailijoiden mielenkiinnon ylläpitämiseksi.

– Joillekin asiakkaille piparin paistaminen on ollut jo melkein joulupukin näkemistä tärkeämpää. Koko ajan tarvitaan uudenlaista tekemistä, Palosaari sanoo.

Luonto ja joulupukki vetonauloina

MTV Uutisten Levillä tapaamat turistit kertovat, että elämysten lisäksi Lapista haetaan kiireetöntä yhdessäoloa ja ikimuistoisia hetkiä.

– On ollut hienoa, kun on nähnyt hymyn lasten kasvoilla. Meillä on ollut paljon tekemistä, Bernie ja Joan Wilson Stockton-on-Teesistä, Koillis-Englannista kertovat.

Wilsonin perhe on Lapissa ensimmäistä kertaa, ja perheen äiti Joan kertoo haaveilleensa Lapin-matkasta pikkutytöstä saakka.

– Olemme kuulleet paljon hyvä Lapista, joten halusimme tuoda lapset katsomaan maagista luontoa ja joulupukkia.

Welshpoolista Walesista saapuneet Liam ja Carlie ovat ikionnellisia ja syykin on selvä.

–Kosin häntä, kun näimme revontulet viime yönä. Hän sanoi kyllä, Liam hihkuu.

Vaikka Lapin talvessa onkin taikaa, matkailualalla pohditaan nyt myös sitä, miten talvikauden kävijävirta saataisiin pidettyä tasaisena myös kesäkaudella.

– Kesälle on paljon erilaisia aktiviteetteja, mutta keskiyön aurinko, puhdas luonto ja luonnon antimet tulisi saada kaikki myös (paremmin) käyttöön, Hullu Poron toimitusjohtaja Päivikki Palosaari kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.