Mainos

VIDEO: Keskustan bileristeily - kepein tunnelma koskaan

Kauas on tultu viime vaalien tunnelmasta, kun keskustan kannatusluvut laahasivat alle 16 prosentissa ja apilalogo muistutti kyynisimpien mielestä kuukahtanutta kukkaa.

Nyt hallituksen kompuroinnista iloitsevat keskustalaiset vetivät täyteen Tallinkin Baltic Queen -risteilyaluksen. Tauon jälkeen eduskuntaan pyrkivä entinen pääministeri Matti Vanhanen arvioi eilen, ettei tunnelma ole koskaan ollut yhtä kevyt.

Yleinen viesti puolueen riveistä on, että "Suomi kuntoon"-vaalislogan ja puoluejohtaja Sipilän itsestään teettämä vahanukke Vaha-Juha ovat poliittisen pelikentän kovia juttuja. Kovimmat optimistit pohtivat jo päässään, valitaanko hallituskumppaniksi kokoomus vai demarit.

Puoluesihteeri Timo Laaninen ja keskustan menestystekijäksi nostettu puheenjohtaja Juha Sipilä muistuttivat tänään, miten mitään ei ole vielä voitettu. Sipilä käytti puheessaan esimerkkinä lapsenlapsensa kanssa katsomaansa jääkiekon liigapeliä, jossa tappiolla ollut Blues voitti viime hetken maalilla Kärpät. Pääministerikandidaatti ei halua joukolleen oululaisseuran kohtaloa.

Risteilyllä jututettujen puolueen kannattajien mielestä tästä ei ole pelkoa. Yksi heistä totesi eilen, että näin selvää gallup-kaulaa ei sössitä, kunhan "pitää turpansa kiinni, eikä liikaa heilu".

Liiasta heilumisesta ei voi syyttää ainakaan hengennostatusristeilyllä mukana olleita tunnetuimpia keskustahahmoja. Oli syynä suosikkiaseman tuoma virheiden välttely tai luonnostaan tuleva hillitty linja, puolueen kärkipoliitikkojen irroittelumeininkiä ei julkisesti juuri risteilyillassa näkynyt. Laulutaidostaan tunnettu Paula Lehtomäki sentään yritti illan karaokeen, mutta imoittautumiskiintiö oli ehtinyt mennä täyteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.