Video ei herkille: Poliisi ampui oppilaan vanhemman koulun pihalla Oregonissa – syyttäjä: "Poliisit toimivat oikein"

Poliisi ampui 30-vuotiaan miehen koulun pihalla Eugenessä Oregonissa. Syyttäjien mukaan kaksi paikalla ollutta poliisia toimi oikein.

Tapaus sattui 11. tammikuuta. Toisen poliisin virka-asussa kiinni olleen kameran videomateriaali on nyt julkaistu.

Videolla kuuluu ja näkyy, kuinka konstaapeli Steve Timm painii maassa Charlie Landerosin kanssa ja kuinka molemmat osapuolet käyttävät käsiaseita.

Videolta saadaan viimein uutta tietoa tapahtuneesta.

– Ihmiset halusivat, että video julkaistaisiin heti. Paikalla oli paljon ihmisiä, jotka kuulivat laukaukset. Videon näkeminen olisi muuttanut heidän muistikuviaan, kertoo piirisyyttäjä Patty Perlow. 

Lapsi aloitti koulussa edellispäivänä

Tapaus sattui vain päivä sen jälkeen, kun Landerosin lapsi aloitti koulussa. Lapsen äiti oli ilmestynyt koululle huoltajuuspapereiden kanssa. Äidillä oli oikeus päättää, missä lapsi käy koulua.

Landeros oli tullut koululle ja tilanne oli aluksi sujunut rauhallisesti. Poliisin mukaan Landeros oli kuitenkin alkanut käyttäytyä rauhattomasti koulun käytävillä. Hänen lapsensa oli sattumalta ilmaantunut paikalle ja todisti koko tapauksen.

Landerosia pyydettiin poistumaan paikalta. Aluksi hän oli lähdössä, mutta sitten hän pysähtyi juttelemaan poliisin kanssa ja sanoi tälle, että vain rehtorilla on oikeus pyytää häntä poistumaan.

– Tilanne kärjistyi. Landeros häiriköi ja huusi lapselleen ja käski tämän juosta pois, Perlow kertoo.

Laukaus kohti koulua, ase kohti poliisia

Ulos päästyään Landeros alkoi tapella toisen paikalla olleen poliisin, konstaapeli Aaron Johnsin kanssa.

Landeros otti 9-millimetrisen käsiaseen vyöltään. Hän ampui kaksi laukausta, joista toisen suoraan koulua kohti. Hän osoitti aseellaan konstaapeli Timmiä, mutta konstaapeli Johns onnistui muuttamaan luodin suuntaa tarttumalla Landerosin käteen.

Tämän jälkeen konstaapeli Timm ampui Landerosia kuolettavasti.

Perlowin mukaan nämä kaksi poliisia onnistuivat toiminnallaan pelastamaan henkiä ja heidän toimintansa oli täysin oikeutettua.

Landerosin autosta ja repusta löytyi lisää ammuksia.

Lue myös:

    Uusimmat