Mainos

Mies soitti poliisille, koska oli huolissaan sairaasta naapuristaan – poliisi päätyi ampumaan talonvahtina olleen tyttären kuoliaaksi: Hätiköity laukaus tallentui kameraan

2:26
CNN: Poliisi ampui 28-vuotiaan Atatiana Jeffersonin tämän kotona.

Poliisi ampui 28-vuotiaan Atatiana Jeffersonin kuoliaaksi tämän omassa kodissa Teksasissa Yhdysvalloissa. Poliisi saapui paikalle naapurin soitettua hätäkeskukseen. Naapuri oli huolissaan, koska talon ovi oli auki.

Tapaus sattui varhain lauantai-aamuna. Naapuri soitti hätäkeskukseen puoli kolmen aikaan yöllä. Jeffersonin huonokuntoinen äiti asuu talossa, mutta hän oli sairaalassa, minkä vuoksi hänen tyttärensä oli talonvahtina.

– Kerroin poliiseille, että naapurini on vanhempi, huonokuntoinen nainen ja että olen huolissani hänestä, naapuri James Smith kertoo.

Perheen asianajan Lee Merrittin mukaan Jeffersson oli hereillä pelaamassa videopelejä.

Poliisit tutkivat tilannetta ulkona, kun he näkivät jonkun seisovan ikkunan takana talon sisällä. Yksi poliiseista ampui henkilöä lähes välittömästi. 

Poliisi julkaisi muokatun videon

Poliisi julkaisi muokatun videon useita tunteja ampumisen jälkeen. Video on enimmäkseen blurrattu.

Video on peräisin Jeffersonin ampuneen konstaapelin kehokamerasta. 

Kaksiminuuttisella videolla poliisit kävelevät ulkona taskulamppujen kanssa. Ennen laukausta, yksi heistä huutaa "kädet ylös".

Konstaapelin olisi kuulunut ilmoittaa olevansa poliisi, mutta sitä hän ei tehnyt.

Fort Worthin poliisin lausunnossa kerrotaan, että video julkaistiin, koska tapahtumien oikea kulku tulee näyttää ihmisille.

Poliisia tutkitaan

Lausunnon mukaan laukauksen ampunutta konstaapelia kohtaan aloitetaan tutkinta. Kyseinen poliisi aloitti työnsä Fort Worthin poliisissa vuosi sitten.

Hänet on pidätetty virastaan tutkinnan ajaksi.

Lausunnon mukaan poliisit elvyttivät Jeffersonia, mutta tämä kuoli tapahtumapaikalle.

"Tämä oli murha"

Lausunnossa kerrotaan myös, että konstaapeli ampui yhden laukauksen, koska hän piti tilannetta uhkaavana ja että talon sisältä löytyi ase. 

Blurratussa videossa näkyy talon sisältä kuvattu pätkä, jossa näkyy ase. Asianajajan mukaan Jefferson omisti aseen laillisesti.

Naapuri luuli toimineensa oikein, mutta nyt hän kokee syyllisyyttä.

– Jos en olisi soittanut poliisille, naapurini olisi yhä elossa.  

Asianajajan mielipide teosta on selvä:

– Tämä oli murha.

CNN pyysi Fort Worthin poliisilta muokkaamatonta kehokamerakuvaa, sekä nauhoitetta naapurin puhelusta hätäkeskukseen. Poliisin viestinnästä vastattiin, että lisätietoja ei julkaista tässä vaiheessa tutkintaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja