Mainos

Poliisi ampui jälleen aseetonta tummaihoista – oli auttamassa leluautolla leikkivää potilasta

1:08

Charles Kinsey makasi kadulla selällään, kädet taivasta kohti. Hän kertoi poliiseille olevansa käyttäytymisterapeutti. Hän auttoi autistista potilastaan, joka istui parhaillaan hänen vieressään kadulla. Tästä huolimatta, sekunteja myöhemmin poliisi ampui Kinseytä jalkaan, uutisoi muun muassa The Guardian.

Ampuminen tapahtui Miamissa.

Kinsleyn asianajaja on jakanut internetissä videon, jossa aseeton tummaihoinen mies makaa maassa. Tuo mies on Charles Kinsey.

Samalla videolla näkyy hänen potilaansa, joka leikkii leluautolla Kinsleyn vieressä. Potilas oli karannut palvelutalosta, jossa hän asuu ja Kinsley työskentelee.

Kinsley huutaa videolla poliiseille, että potilaalla on käsissään vain leluauto, etteivät poliisit ampuisi heitä.

– Se on leluauto. Olen käyttäytymisterapeutti palvelutalossa. Siinä kaikki, Kinsley huutaa.

Kummaltakaan ei löydetty asetta

Ampumisesta ei ole julkaistu videomateriaalia, mutta vain hetkeä myöhemmin poliisi ampui Kinsleytä jalkaan rynnäkkökiväärillä. 

Seuraavaksi videolla näkyy, kuinka poliisit piirittävät Kinsleyn ja potilaan ampumisen jälkeen. Kummaltakaan ei löydetty asetta.

Kinsey kertoi paikalliselle uutiskanava WSVN:lle, että hän kysyi poliisilta, miksi tämä ampui häntä.

– Hän sanoi, ettei tiedä.

– Olin enemmän huolissani potilaasta kuin itsestäni. Ajattelin, että koska nostin käteni ilmaan, he eivät ampuisi minua. Miten väärässä olinkaan.

Ampumisen jälkeen poliisit laittoivat luodin jalkaansa saaneen Kinsleyn käsirautoihin ja käänsivät vertavuotavan miehen mahalleen kadulle.

Ohikulkijakin kertoi pojalla olevan leluauton

Thomas Matthews työskentelee tapahtumapaikan lähellä sijaitsevassa ruokakaupassa. Hän oli ampumisen aikaan ystävänsä kanssa kävelyllä.

Yhtäkkiä poliisit olivat kiihdyttäneet heidän eteensä ja pysäyttäneet autonsa muutaman metrin päähän.

Matthewsin mukaan poliisi tuli ulos autosta, otti aseensa esille ja piiloutui rakennuksen taakse. Myös toinen poliisi nousi autosta ja otti kiväärin esille takakontista.

Matthews näki kädet ylhäällä maassa makaavan Kinseyn ja hänen potilaansa istumassa hänen vieressään.

Matthewsin ystävällä oli kiikarit, joita Matthews käytti nähdäkseen Kinsleyn ja tämän potilaan tarkemmin.

– Näin selvästi, että pojalla oli käsissään leluauto. Sanoin poliiseille, että näen sen olevan lelu, älkää ampuko häntä. Poliisi kääntyi minua kohti ja käski minun perääntyä. Hän sanoi, ettei aio käskeä minua uudestaan, Matthews kertoo.

Matthewsin mukaan poliisi ampui Kinseytä rynnäkkökiväärillä kolme kertaa. Yksi laukauksista osui häntä jalkaan, lähelle nivusia.

Maassa makaava Kinsey ryhtyi huutamaan apua – kädet edelleen ylhäällä.

– Olen ollut näillä kulmilla joitakin vuosia, enkä ole koskaan nähnyt vastaavaa. Ymmärrän, jos poliisi pelkää henkensä puolesta ja hänen täytyy ampua jotakuta. Ensin täytyy kuitenkin nähdä, onko toisella ase. Pojalla oli ainoastaan leluauto. Poliisien pitäisi olla koulutettuja tunnistamaan lelun ja aseen ero, Matthews sanoo.

Poliisit saivat ilmoituksen itsemurhalla uhkailevasta miehestä

Pohjois-Miamin poliisin mukaan poliisit olivat menneet paikalle saatuaan hätäpuhelun, jonka mukaan aseistautunut mies uhkasi ampua itsensä.

– Paikalle saapuneiden poliisien oli puhe neuvotella paikalla olevien miesten kanssa. Myöhemmin toisen miehistä huomattiin olevan autistinen. Jossain vaiheessa neuvotteluja toinen poliisi on laukaissut aseensa, poliisien tiedottaja Natalie Buissereth kertoo tiedotteessa.

Poliisin toimia tutkitaan, ja hänet on poistettu tehtävistään tutkinnan ajaksi.

Kinseyn asianajajan mukaan he käyvät kaupungin kanssa neuvotteluja mahdollisen sopimuksen aikaansaamisesta.

– He (poliisit) ymmärtävät, että heidän toimintansa oli asiatonta. Jos poliisit myöntäisivät virheensä tällaisissa tapauksissa useammin, se auttaisi välien parantamisessa kansan kanssa, asianajaja kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.