Vicky sai kadonneen kissansa takaisin 12 vuoden jälkeen – muistuttaa nyt lemmikinomistajia tärkeästä asiasta: "En voi käsittää koko tilannetta"

Tällaisia ovat Suomen suosituimmat rotukissat vuonna 2019 2:43
Tiedätkö, mitkä ovat Suomen suosituimmat rotukissat?

12 vuotta sitten kadonnut Gucci-kissa löysi takaisin kotiin, kertoo muun muassa Yorkshire Post -sivusto.

Heinäkuussa vuonna 2008 Leedsissä asuvan Vicky Swainsonin Gucci-kissa katosi. Hän oli perheineen hiljattain muuttanut Gildersomesta Morleyhyn ja utelias kissa oli karannut talon lähellä olevalle puutarhapalstalle eikä sitä sen koommin näkynyt. Vicky oli vienyt Guccin uuden talon huoneeseen, mutta se oli päässyt ikkunan kautta omille teilleen.

Vicky yritti etsiä kissaa, mutta turhaan. Se tuntui kadonneen jäljettömiin. Hän oli kiinnittänyt eri paikkoihin ilmoituksia kadonneesta kissastaan. Joka päivä puolen vuoden ajan hän käveli noin kolmen kilometrin matkan uudelta kodiltaan vanhalle talolle, koska hän toivoi, että Gucci sattuisi tulemaan vastaan. Lopulta hän alkoi uskoa, ettei enää näkisi kissaansa.

Eläinlääkärin soitto yllätti

12 vuotta kului, ennen kuin Vickyn ja Guccin tiet jälleen kohtasivat. Nyt 31-vuotias Vicky kertoo, että kissa löysi takaisin kotiin, koska lääkäri oli skannannut sen mikrosirun. Lääkäri soitti hänelle 19. kesäkuuta ja kertoi, että Gucci oli heidän eläinlääkäriasemallaan.

– Kun sain soiton, menin ihan sokkiin. En voinut käsittää koko tilannetta.

Vicky lähti saman tien eläinlääkärin luo katsomaan, oliko kyseessä tosiaan hänen kissansa. Hän tunnisti sen saman tien omakseen. 

– Kun tajusin, että se tosiaan oli minun Guccini, olin mielettömän iloinen. 

– Haluan uskoa, että myös se tunnisti minut, koska kun otin sen syliini, se kiehnäsi minua vasten ja kehräsi.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Löysi kotiin mikrosirun ansiosta

Lääkäri kertoi, että ennen löytymistään Gucci oli vaellellut kaduilla noin kahdeksan kuukautta. Eräs paikallinen nainen oli ruokkinut sitä. Kun kissa oli laihtunut, nainen oli soittanut eläinlääkärille ja pyytänyt tätä tarkistamaan eläimen voinnin.

Silloin lääkäri löysi mikrosirun ja otti yhteyttä Vickyyn. Vickyn mielestä olisikin tärkeää, että ihmiset laittaisivat kissoilleen sirun.

Vicky oli vuosien aikana hankkinut toisen kissan, Larryn. Hän oli aluksi huolissaan siitä, miten nuo kaksi tulisivat toimeen. Lopulta Larry sai kodin Vickyn isän luona.

Lue myös:

    Uusimmat