Mainos

Vettel manasi Bottaksen saamaa etua – "Kuin teltta olisi kiskonut minua"

Valtteri Bottas teki Venäjän GP:ssä juuri sen, mitä lupaili aika-ajon jälkeen. Hän otti hyvän lähdön, käytti Sebastian Vettelin antamaa vetoapua ja ampaisi kisan kärkeen.

Bottas ja Vettel olivat hieman eri mieltä lähtöjen onnistumisesta. Vettel piti pitkän lähtösuoran vetoapua ainoana syynä, miksi Bottas pääsi ohi.

– Minusta lähtöni oli ok. Oliko se huono, minun starttini?, Vettel kysyi Bottakselta lehdistötilaisuudessa.

– Minun omani oli vähän parempi, Bottas sanoi.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Vettel sanoi, että lämmittelykierroksen uusiminen saattoi haitata häntä hieman.

– Joka tapauksessa lähtöni oli hyvä. Katsoin peiliin ja lähtöni oli parempi kuin Kimillä (Räikkönen). Näin Valtterin tulevan ja ajattelin, että "okei, tästä tulee tiukkaa". Sitten minusta tuntui siltä, kuin teltta olisi kiskonut minua takaapäin ja hän saavutti paljon. Hän ehti rinnalle ennen kuin pääsimme jarrutuspaikalle ja sulki oven. Lähdin siis hyvin, mutten voinut mitään. Hävisimme siinä tämän kisan, Vettel selvitti.

Vettel totesi, että hänen kisastaan ei tarvitse puhua, sillä päivä oli Valtterin.

– Hän ajoi loistavan kisan. Ja jos vertaa koko viikonloppua hänen tallikaveriinsa, niin hän teki aivan erinomaista työtä. Tämä on hänen päivänsä ja voitto oli ansaittu, koska hän oli meitä muita parempi. Tätä ei ole helppoa niellä. Olisin halunnut tietysti vielä nousta, mutta näin tämä meni tänään. Hienosti tehty, Vettel sanoi Bottakselle ja suomalainen kiitti kehuista.

Omassa versiossaan Bottas koki, että hänen lähtönsä oli pikkuisen parempi kuin Vettelillä, mutta vain vähän.

– Täällä vetoapu on suurin juttu. Ensimmäiseen mutkaan on lähes kilometri. Jos pääsee imuun, vauhtia saa kasvatettua ja onnistuin siinä, vaikka olin ulkolinjalla, pääsin Sebin edelle ja sulkemaan oven, Bottas selvitti.

Vettel sanoi, että hän sai takkiin myös tuulen takia.

– Suora on vähän liian pitkä, joten ehkä lähtöruudukkoa pitäisi siirtää vähän. En oikein voinut mitään. Lähtö oli kuin kiihdytyskilpailu, minulla ei ollut imuapua. Lisäksi oli vähän vastatuulta, tuuli puhalsi väärään suuntaan, eli siitäkin lähti 10-15 kilometriä tunnissa vauhtia pois. Ehkä se auttoi häntä, mutta ei todellakaan minua, Vettel pyöritteli.

Kolmanneksi sijoittunut Räikkönen menetti alussa kakkossijansa Bottakselle.

– Minulla oli aika huono lähtö, jopa verrattuna Sebiin. Renkaani sutivat heti ja ajattelin, että häviäisin enemmän, mutta onneksi nämä kaksi menivät rinta rinnan ja aloin saada vetoapua ja pysyin Lewisin (Hamilton)edessä, Räikkönen summasi.

0:50

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja