Vettel kehuu Kimi Räikköstä: ”Helppoa, kun ei ole henkilökohtaista agendaa, kuten tappeluja”

Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin neljä vuotta jatkunut tallikaveruus Ferrarilla päättyy sunnuntaina. Vettelin mukaan yhteistyö Räikkösen kanssa on ollut mukavaa ja helppoa.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Abu Dhabin aika-ajojen jälkeen Vettel totesi, ettei viimeinen aika-ajo Kimin tallikaverina tuntunut erilaiselta.

– Ei tuntunut. Meillä on niin paljon kisoja, että on vaikeaa tuntea erilaista. Sitten varmaan tuntuu erilaiselta, kun Kimi on mennyt Sauberille, Vettel sanoi.

Vettel on iloinen, että Räikkönen jatkaa vielä Sauberilla. Ferrarilla miehet tulivat hyvin toimeen.

– On kiva nähdä hänet yhä mukana. Tulemme hyvin toimeen ja hänen kanssaan on helppoa työskennellä tiimissä. Radalla tietysti haastavaa, mutta auton ulkopuolella on helppoa, kun ei ole henkilökohtaista agendaa, kuten tappeluja.

Vettel ei osannut sanoa, tuleeko hän kaipaamaan Kimiä.

– Olen nauttinut työstä Kimin kanssa. En tiedä, mitä tulee seuraavaksi. Mutta on vaikea kaivata jotain, jos se on vielä sinulla. Tiedätte mitä tarkoitan. Ehkä aika näyttää.

Aika-ajoissa Vettel jäi kolmanneksi.  Mercedes miehitti radalla eturivin jo viidennen kerran peräkkäin.

– Uskomaton tilasto (Mercedeksellä). Olisin halunnut olla korkeammalla ja mielestäni yritimme kyllä kaikkemme. Olinkin tyytyväinen aika-ajooni, mutta ero oli liian iso, jotta olisin voinut haastaa paljoakaan, Vettel sanoi.

Kisassa Vettel toivoo Ferrarin olevan lähempänä.

– Kisassa olemme yleensä olleet lähempänä. Olemme tietysti takana ja vaikeaa tulee olemaan, mutta kisassa kaikki on avoinna. Red Bull tietysti sekoittaa pakkaa.

Ennen kaikkea Vettel toivoo, ettei kisasta tulisi tylsä.

– Toivottavasti emme päädy seuraamaan toisiamme renkaita säästellen. Se olisi tylsää. Ehkä voimme tehdä jotain erilaista ja yllättää. Laittaa heille painetta ja pakottaa heitä tekemään virheitä. Kisa pitkä ja mitä vain voi tapahtua.



Lue myös:

    Uusimmat