Mainos

Vettä tulee tänään taivaan täydeltä – tarjolla myös syksyisen kovaa tuulta ja ukkosia

Suomessa on saatu viime päivinä runsaita sateita. Osassa maata ovat ylittyneet koko kesäkuun keskiarvot. Ja tänään vettä tulee taas taivaan täydeltä.

Suomeen on saapunut eilisillan ja yön aikana uusi vetinen myräkkä. Tänään matalapaine liikkuu Pohjois-Itämereltä kohti Perämerta.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että sateita tulee tänään koko maassa.

– Etelässä voimakkaimmat sateet tulivat yön aikana. Tänään sateet liikkuvat aika vauhdikkaasti maan keskiosiin. Päivällä ja iltapäivällä sateet ovat yhtenäisemmillään Pohjois-Pohjanmaan suunnalla, mutta matalapaineen keskus kierrättää yhä uusia sateita myös etelään. Sateet voivat olla runsaita.

Ukkosen mahdollisuus on tänään suurin lännessä ja maan keskivaiheilla.

Pohjoisessa on iltapäivällä muuta maata poutaisempaa, joskaan ei täysin sateetonta. Lämpötla nousee pohjoisessa ylimmillään poudassa ja auringossa 20 asteen paikkeille, mutta illalla sadealue ehättää sinnekin ja viilentää säätä. Muualla lämpötilat vaihtelevat 14 ja 20 asteen välillä.

Etelärannikolle luvassa myrskypuuskia ja tulvia

Myös tuulet voimistuvat tänään. Maan eteläosassa voimistuu illaksi lounaistuuli selvästi, ja maan itäosassa etelänpuoleinen tuuli on jo päivällä jopa navakkaa.

– Eteläisillä merialueilla ja mahdollisesti myös etelärannikolla saattaa olla jopa myrskypuuskia. Muuallakin maassa matalapaineet ympäri kiertävät tuulet puhaltavat kuin syksyllä konsanaan, Rintaniemi kuvailee.

Rintaniemen mukaan sateet voivat olla tänään paikallisesti niin runsaita, että tulviinkin kannattaa varautua.

Keravalaisen liikehuoneiston kellarissa sattui viime yönä massiivinen vesivahinko. Keravan hätäkeskuksen mukaan sadevesiputki oli hajonnut Aleksanterinkadulla sijaitsevassa kiinteistössä. Pelastuslaitos sai nopealla toiminnalla estettyä lisävahingot. Vettä pumpattiin pois kolmen yksikön voimin 10 kuutiota. 

Helsingin keskuspelastusaseman tilannekeskuksesta kerrotaan, että vesivahinkoja on sattunut sateen takia myös Helsingissä.

Myös huomenna sunnuntaina on sateista etenkin maan keskiosissa; etelässä on poutaisempaa. Ensi viikolla sää näyttää Rintaniemen mukaan olevan muuttumassa kesäisempään suuntaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.