Mainos

Suomeen virtaa ensi viikolla kosteaa ja lämmintä ilmaa – ukkosetkin mahdollisia

Viikonloppua on vietetty osassa maata sankkojen sateiden alla. Ensi viikolla sateet laantuvat, mutta sää jatkuu kuitenkin epävakaisena.

Runsaat sateet ovat kastelleet tänään maata läntisessä Suomessa. MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että sademäärät ovat nousseet monilla paikkakunnilla 20 millimetriin. Esimerkiksi Kemiössä ja Turussa sadetta on tullut päivän aikana jopa yli 30 milliä.

Rintaniemen mukaan huomenna sataa lähinnä ruuhka-Suomessa, eli pääkaupunkiseudulla ja Lounais-Suomessa. Sadekuuroja voi kehittyä iltapäivällä myös Pohjanmaalle.

– Suuressa osassa maata on huomenna kuitenkin poutaa, ja Itä- ja Keski-Suomessa lämpötilatkin ovat ihan kesäiset, eli lähelle 20 astetta päästään.

Ensi viikon sateisin päivä näyttää olevan ylihuominen tiistai.

– Sadekuuroja tulee silloin lähes koko maassa. Sen jälkeenkin on tosin sadealueita liikkeellä, eli sää jatkuu epävakaisena.

Ilma on ensi viikolla sateista huolimatta lämmin.

–Suomeen virtaa koko ajan lämmintä ilmaa etelälounaasta. Eli ihan kivoja, vuodenaikaan nähden jopa keskimääräistä lämpöisempiä päiviä on tiedossa. Lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa ylimmillään 20 asteen tienoilla, mutta monena päivänä vähintään 15 asteen paikkeilla.

Rintaniemi kertoo, että ensi viikolla ukkosetkin ovat mahdollisia.

–Ukkoset yleistyvät viikon edetessä. Tämän hetken ennusteen mukaan varsinkin tulevana viikonloppuna niitä saattaisi olla liikkeellä.

Hellettä ei ole toistaiseksi tiedossa.

–Sen sijaan pitää katsoa sitä toista ”h-juttua”, eli hallaa. Hallayöt ovat mahdollisia varsinkin viikon puolivälin paikkeilla. Etenkin tiistain ja keskiviikon välinen yö voi olla vilpoinen. Yöpakkasta voi olla silloin Pohjanmaata myöten, Rintaniemi kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.