Mainos

Helteet jäävät haaveeksi tälläkin viikolla: Sää jatkuu epävakaisena – sade ropisee ja ukkonen voi jyrähdellä

Tälläkään viikolla ei päästä helteistä nauttimaan, vaan sateenvarjo kannattaa pitää käden ulottuvilla. Sään osalta edessä on epävakainen viikko, sanoo MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen.

– Erityisen viileää ei pitäisi kuitenkaan olla ja aurinkoisilla alueilla on luvassa ihan kesäisiä lämpötiloja, kertoo Mette Mannonen.

Huomenna tiistaina sateet painottuvat maan pohjoisosaan. Etelässä sää on pohjoista aurinkoisempaa, mutta sadekuurot ovat etelässäkin mahdollisia.

– Etelän ja idän aurinkoisilla alueilla lämpötila voi kohota päälle 20 asteen. Pohjoisessa päivän lämpötila on sateista riippuen 15–20 astetta. Huomenna myös lounaistuuli voimistuu.

Keskiviikkona pohjoisen sateet heikkenevät, mutta etelästä Suomea lähestyy jo uusi sadealue. 

– Sadealueen liikkeet ovat kuitenkin vielä epävarmoja. Voi olla, että eteläisimpään Suomeen osuu runsaitakin sateita, mutta voi olla, että sadealue ohittaa Suomen.

Torstaina sää jatkuu epävakaisena.

Sade voi tuoda mukanaan ukkosta

Tänään Tampereen seudulla on iltapäivän aikana jyrähdellyt ukkonen ja jyrinää voi kuulua vielä illan aikana Jyväskylän eteläpuolella ja Vaasan edustalla. 

– Ukkoset liikkuvat koilliseen päin ja illan aikana ukkosrintama heikentyy. On kuitenkin mahdollista, että tulevana yön maan keskiosassa voi vielä jyrähdellä, Mannonen sanoo.

Huomenna sadekuurot voimistuvat aamupäivän aikana ja salamointia voi esiintyä Etelä-Lapissa ja maan keskivaiheilla. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.