Nyt ryöppyää vettä – uusi vesimyräkkä tulossa viikonloppuna

Tänään tulee paikoin rankkoja sateita. Viikonloppu on sateinen ja tuulinen, paikoin myös ukkostaa.

Vettä on paikoin tullut eilisillasta lähtien urakalla: Helsinki-Vantaan lentoasemalla on alustavien tietojen mukaan satanut 24 viime tunnin aikana kello 13.30 mennessä jo 50 millimetriä, Helsingin Kumpulassa 37 millimetriä.

Rankkoja sateita tulee tänään myös Pohjanmaan suunnalla, paikoin vettä voi tulla jopa 20 millimetriä tunnissa. Maan eteläosassa sateet jatkuvat iltapäivällä ajoittaisina, ukkonenkin voi jyrähdellä.

Idässä ja Lapissa on laajalti poutaa ja yli 20 asteen lämpötiloja, idässä voi olla jopa hellettä. Illalla sateet kuitenkin leviävät näillekin alueille.

– Yöksi ja perjantaiksi yhtenäisimmät sateet siirtyvät pohjoisen ylle. Erityisesti Luoteis-Lapissa tulee runsaita sateita, maan etelä- ja keskiosassa tulee perjantaina sadekuuroja. Ylimmillään etelässä päästään 20 asteen tienoille, kuurosateissa on viileämpää, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Seuraava sadealue yltää etelärannikolle jo perjantaina illalla.

– Lauantaina sataa koko maassa ja päivä on tuulinen. Suomenlahdella tuuli yltyy kovaksi, mahdollisesti jopa myrskyisäksi.

Sunnuntaita kohden nämä sateet siirtyvät pohjoiseen, etelämpänä voi tulla yhä hajanaisia sateita.

Lämpötilat ovat lauantaina enimmäkseen alle 20 asteessa, sunnuntaina etelässä ylletään ehkä 20 asteeseen. Sateisilla alueilla on viileämpiä lukemia.

Jukolassa märkää

Yksi viikonlopun tapahtumista on Lappeenrannassa suunnistettava Jukolan viesti. Naisten Venlojen viesti starttaa lauantaina iltapäivällä, miesten Jukola lauantaina myöhään illalla.

– Epävakaiselta näyttää myös Lappeenrannassa. Naisten viestin aikaan vettä ripauttaa kerran jos toisenkin ja voi myös ukkostaa. Yöllä sateet ovat jo hajanaisempia ja väistymässä, sanoo Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.




Uusimmat