Mainos

Näin kesämyrsky etenee: Rankkoja sateita ja Lappiin lunta – sähkökatkot mahdollisia

Kesämyrsky tuo rankkoja sateita ja jopa lunta Suomeen keskiviikon ja torstain aikana. Tuulivahingot ja muun muassa sähkökatkot ovat mahdollisia.

Kesämyrsky saapuu Suomeen Norjanmereltä. Myrskymatalapaineen sadealue voimistuu Suomen ylle ensi yönä.

– Keskiviikkona aamulla sateita tulee suuressa osassa maata, mutta vielä ei ole myrskytuulia. Iltapäivällä myrskyn keskus on Etelä-Lapin yllä ja tuulet voimistuvat, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Myrskypuuskia voi olla Länsi-Lapista Pohjanmaalle ulottuvalla alueella.

– Pahimmat tuulet ovat näillä näkymin keskiviikkona illalla Meri-Lapista Pohjois-Pohjanmaalle olevalla vyöhykkeellä. Sähkökatkot ovat mahdollisia. Pohjoisilla merialueilla ollaan myrskylukemissa 21 m/s, 25 m/s voi olla jossain lähellä. Rankimmat sateet osuvat Etelä-Lapista Pohjanmaalle ulottuvalle alueelle, paikoin vettä tulee jopa yli 40 millimetriä.

Muuallakin sataa. Kylmä rintama sateineen kulkee päivän aikana vauhdilla maan etelä- ja keskiosan yli niin, että se on jo illalla poistunut idästäkin. Kylmän rintaman yhteydessä voi tulla paikoin ukkosia.

Torstaina aamulla lunta maassa paikoin Lapissa

Myrskyn jälkipuolella Suomeen virtaa erittäin kylmää ilmaa.

– Osa sateista on lunta Lapissa. Länsi-Lapissa voi tulla reippaastikin lunta torstain vastaisena yönä ja maa olla valkeana aamulla. Räntää voi sataa Pohjanmaalla asti, toteaa Pekka Pouta.

Torstai on erittäin kolea ja tuulinen päivä, sateita tulee yhä laajalti. Idässä on ukkosen riskiä.

– Torstaina on vielä kovia puuskia Lapista Länsi-Suomen kautta Kaakkois-Suomeen. Etelärannikolle tämä myrsky ei yllä, sanoo Pekka Pouta.

Lämpötilat jäävät torstaina alhaisiksi. Länsi-Suomessa ja Lapissa on laajalti vain viitisen astetta, ainoastaan lounaassa voidaan päästä yli kymmeneen asteeseen.

Vielä perjantainakin sää on epävakaista saman matalapaineen takia ja sadekuuroja tulee paikoin. Lämpötilat ovat kymmenen asteen molemmin puolin.

Katso myrskyennuste sadetutkasta MTV:n sääsivustolta. Tuuliennusteen myös maa-alueille löydät kohdasta merisää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja