Mainos

Sateet jatkuvat huomenna lännessä – idässä jopa 20 astetta lämmintä

Suomi on jakaantunut tänään sateiseen länteen ja poutaiseen itään. Osassa maata sadetta on saatu yli 11 millimetriä.

Tälle päivälle oli luvattu ennakkoon osaan maata hyvin runsaita sateita. Sademäärät ovatkin ylittäneet tänään iltakahdeksaan mennessä 11 millimetrin ainakin Hangossa, Hämeenlinnassa ja Juupajoella.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että sateet jatkuvat paikoin myös yöllä ja huomenna. Kaikkiaan sadetta voi tulla jopa 10–20 millimetriä lisää.

– Lännessä on yöllä hetken aikaa vähän poutaisempaa. Maan keskivaiheilla sataa, ja sateet liikkuvat pohjoiseen. Itäisin Suomi pysyy läpi yönkin poutaisena, Rintaniemi selvittää.

Huomenna päivällä sateet painottuvat Rintaniemen mukaan jälleen maan länsiosaan, Pohjois-Pohjanmaalle, Kainuuseen ja Itä-Lappiin.

– Poutaisinta ja aurinkoisilta on huomennakin idässä ja paikoin maan keskiosissa. Lämpötila voi nousta idässä jopa 20 asteeseen. Sateisilla alueilla lännessä ja pohjoisessa voidaan jäädä sen sijaan alle 10 asteen.

Pääkaupunkiseudun tilanne on Rintaniemen mukaan tällä kertaa vaikea ennustaa.

– Pääkaupunkiseutu on juuri sateiden rajamailla. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että huomenna on ainakin aamupäivän jälkeen pääasiassa poutaista. Jos aurinko oikein pääsee mollottamaan, lämpötila nousee varmasti yli 15 asteeseen.

Ei pelkoa tulvista

Sateet ovat olleet tänään paikoin runsaita, mutta sadealueet ovat olleet arvioitua kapeampia.

– Lopulliset sademäärät tiedämme kuitenkin vasta huomisiltana. Jokin paikkakunta voi saada vielä yön ja huomisen aikana sellaisen löylytyksen, että ennakoitu koko kuukauden sademäärä tulee täyteen.

Tulvista ei näiden sateiden yhteydessä ole Rintaniemen mukaan vaaraa.

– Tämäntyyppinen sade ei aiheuta Suomessa juurikaan tulvimista. Tulvatilanteet liittyvät meillä siihen, että kesällä tulee voimakas sadekuuro kaupunkialueella. Niissä on kyse sadekuuroista, tässä puolestaan rintamasateista, Rintaniemi kertoo.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.