Mainos

Vettä keittämään myös Mäntsälässä

Mäntsälässä on tänään annettu kehotus keittää ruoka- ja juomavesi.

Terveysviranomaiset antoivat ohjeen vedenkeitto-ohjeen Mäntsälässä heti, kun vesijohtovedestä oli rutiinitarkkailussa löydetty koliformibakteereita. Saman tien aloitettiin verkostoveden suojaklooraus kunnan molemmilla vedenottamoilla.

Keittokehotus koskee liki 10 000:ta asukasta kunnan keskustassa ja Sälinkäällä, mutta ei eteläistä Mäntsälää, jonka vesiosuuskunta saa vetensä Tuusulasta.

Terveysvalvonnan johtaja Mari Lassila toteaa, että kuva tilanteesta tarkentuu huomattavasti huomenna. Silloin saadaan lisätietoa viime perjantain näytteistä sekä alustavaa tietoa maanantain kokeista.

- Tärkeintä olisi nyt tietää, onko vesi puhdasta vedenottamoilla. Jos Lukon ottamolla esiintyy ongelmia, Mäntsälä tulee ilmeisesti toimeen Ojalan ottamon kapasiteetilla. Ojalan sulkeminen olisi suurempi pulma. Toistaiseksi ei tiedetä, mistä bakteeripitoisuuksia on verkostoveteen päässyt. Koliformibakteerit viittaavat suolistoperäisen tai muutoin likaisen veden sekoittumiseen juomaveden joukkoon, Lassila kertoo.

Lassila pitää mahdollisena, että ikävä ilmiö liittyy Mäntsälässäkin tulviin ja runsaisiin sateisiin samaan tapaan kuin Riihimäellä, jossa talousvettä on keitetty jo noin kuukausi. Mäntsälän terveyskeskus ei Lassilan tietojen mukaan ole viikonloppuna saanut tavallista enempää valituksia vatsavaivoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.