Mainos

Vesisateiden tuhot jatkuvat

Kolmatta vuorokautta jatkuneet sateet ovat tänäänkin aiheuttaneet tulvia, vesivahinkoja ja teiden katkeamisia eri puolilla maata. Myös junaliikenne takkuili vesimassojen takia.

Joet olivat tulvakorkeuksissa ainakin Uudellamaalla, Keski-Suomessa ja läntisessä Savossa. Myös järvien vedenpinnat olivat jyrkässä nousussa, tosin suurissa järvissä pieniä hitaammin.

Ilmatieteen laitos arvioi tilanteen jatkuvan vielä viikonloppuna, jolloin maan etelä- ja keskiosiin on tulossa kuurosateita.

Tilanne pahin Uudellamaalla

Iltapäivään mennessä tilanne näytti olevan pahin Uudellamaalla.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan Vantaanjoki, Keravanjoki ja Porvoonjoki jatkoivat edelleen nousuaan, ja vedenpinnat olivat pari metriä keskimääräistä korkeammalla. Tämän seurauksena vesi pääsi tulvimaan alavilla paikoilla teille ja pelloille.

Vesimassojen vuoksi lukuisia liikenneväyliä oli päivän aikana poikki. Rautateillä poikkeusjärjestelyihin jouduttiin turvautumaan Vantaalla, jossa junat ajoivat aamulla Rekolan aseman ohi laiturin alikulkutunnelin tukkeutumisen vuoksi. Huoltoportti avattiin matkustajien kulkureitiksi aamupäivällä, minkä jälkeen junat pysähtyivät jälleen normaalisti asemalle.

Vantaalla vesi saartoi lisäksi Seutulan kaupunginosassa kymmenkunta taloa. Pelastuslaitos pyrki helpottamaan tilannetta patoamalla ojia alueella.

Mittavat kustannukset

Myös Hämeessä sateiden synnyttämiä vaurioita torjuttiin monin paikoin.

Viime päivien tapaan tilanne oli pahin Riihimäellä Peltosaaren kaupunginosassa, jossa useiden kerrostalon kellarikerrokset tulvivat edelleen vettä. Veden pintaa saatiin kuitenkin yön ja päivän aikana laskettua alueella pumppausten avulla yli kymmenen senttiä, ja kahteen kolmesta sähkökatkoksen piirissä olleesta kerrostalosta voitiin palauttaa sähköt.

Keski-Suomessa ja Savossa urakoitiin edelleen rankkasateiden sortamien teiden parissa. Päivän aikana pääosa vaurioituneesta tiestöstä saatiin liikennöitävään kuntoon. Silti lukuisia sorateitä oli alueella edelleen poikki.

Keski-Suomessa Leskelän tie Konnevedeltä ja Puhakan tie Lievestuoreelta olivat poikki tulvan takia.

Pohjois-Savossa puolestaan tiet olivat jo liikennöitävässä kunnossa, mutta osalla teistä oli ainoastaan toinen kaista käytössä.

Pintakunnostustyöt jatkuvat alueilla vielä viikkoja.

Keski-Suomen ja Savo-Karjalan tiepiireistä arvioitiin tänään, että teiden korjaaminen maksaa useita satoja tuhansia euroja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.