Mainos

Vesi voi olla uusi miljoonabisnes

Öljyn hinnannoususta on puhuttu paljon, mutta seuraava maailmanlaajuinen kriisi voi koskea puhdasta vettä. Samalla veteen sisältyy myös oiva markkinarako. Ruotsalainen Dagens Industri kirjoittaa, että vedellä on mahdollista tienata jopa satoja miljardeja.

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon on puolestaan sanonut, että veden riittävyys on yksi maailman suurimmista haasteista.

Kemiyhtiön Monsantosin tehtaan varatoimitusjohtaja Andrew Liveris rinnastaa veden tärkeyden kysymykseen öljystä. Monien mielestä puhdas juomavesi ei yksikertaisesti riitä kaikille tulevaisuudessa.

- Väestönkasvun takia erityisesti osissa Kiinaa ja Intiaa tulee olemaan pulaa puhtaasta vedestä. Pula vedestä saattaa tulla myös esimerkiksi Australiassa, sanoo Anders Berntell, Tukholman kansainvälisen vesi-instituutin johtaja.

Edes tällä hetkellä puhdasta vettä ei riitä kaikille.

- 900 miljoonalta ihmiseltä puuttuu puhdas vesi. Lisäksi 2,6 miljardilta ihmiseltä puuttuvat asianmukaiset saniteettitilat. Lännessä kyse on laadusta esimerkiksi Itämeressä, listaa Berntell.

Myös vesimarkkinat kasvavat jatkuvasti.

- Parilla miljardilla ihmisellä ei ole mahdollisuutta saada vetti vesihanasta, kuten meillä. Kaikki amerikkalaiset yritykset ovat tällä hetkellä hyvin aktiivisia verimarkkinoilla, sanoo SIWI:n asiantuntija Jakob Granit.

.Tällä viikolla vietetään kansainvälistä vesiviikkoa.

Lue koko juttu osoitteesta: Vatten nyt miljadmarknad

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.