Mainos

Vesi tulvi kellareihin pitkin Suomea

Viime yön rankat sateet ovat aiheuttaneet vesivahinkoja Uudellamaalla, Hämeessä, Keski-Suomessa ja Savossa.

Tilanne on ollut pahin Riihimäellä ja Hyvinkäällä. Palokunta joutui pumppaamaan vettä kellareista myös Keski-Suomen eteläisissä kunnissa ja eri puolilla Päijät-Hämettä.

- Tilanne alkoi noin yhdeksältä aamulla. Tämän hetken laskujen mukaan pumpattavia pientalojen kellareita on noin 60, palomestari Marko Villanen Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kertoi iltapäivällä.

Tämän lisäksi Riihimäellä sijaitsevan Suomen lasimuseon alakerran tilat kärsivät Villasen mukaan mittavia vesivahinkoja.

Vapaavuoro jouduttiin kutsumaan töihin

Marko Villasen mukaan myös pelastuslaitoksen vapaavuoro oli jouduttu kutsumaan Riihimäellä töihin sateista aiheutuneiden vesivahinkojen torjuntaan. Lisäksi pumppukalustoa piti hakea lisää Hämeenlinnasta, jossa sade ei ollut aiheuttanut vahinkoja.

Villanen arvioi, että vesi tulvi kellareihin, koska yön sateet täyttivät viemäriverkon. Myös Vantaanjoki, johon sadevedet lasketaan, oli tulvia yli äyräidensä.

Myös tie numero 54 kärsi vaurioita veden vuoksi ja sen liikennettä jouduttiin ohjaamaan.

Viereisessä kunnassa, Hausjärvellä, tuli joitakin vesivahinkoja. Muualla Kanta-Hämeessä ei pelastuslaitoksen mukaan vesiongelmia juuri ole.

Päijät-Hämeessä vesivahinkoja tuli pelastuslaitoksen mukaan ainakin Hollolassa, Asikkalassa ja Nastolassa. Eniten pumppaustehtäviä palokunta oli joutunut tekemään Sysmän kunnassa.

Uudellamaalla eniten kärsi Hyvinkää

Uudenmaan puolella pahiten sateista kärsi Hyvinkää, jossa pelastuslaitoksen mukaan oli iltapäivään mennessä jouduttu pumppaamaan vettä reilusti yli kymmenestä kohteesta.

Nurmijärvellä vesi tulvi muuntamoon ja Tuusulassa Keravanjoen padon kanssa oli ongelmia suuren vesimäärän vuoksi.

Pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla tilanne oli selvästi helpompi vaikkakin tulvivasta sadevedestä aiheutui joitain tehtäviä.

Rankkasade katkoi teitä Savossa ja Keski-Suomessa

Rankkasade työllisti pelastuslaitoksia myös Savossa ja Keski-Suomessa.

Vettä tulvi teille ja monissa asutuskeskuksissa kellareihin. Isompia vahinkoja ei kuitenkaan sattunut.

Keski-Suomen hätäkeskus raportoi alkuillasta 20 tehtävästä muun muassa Leivonmäessä, Luhangassa, Vaajakoskella ja Sumiaisissa.

Sisä-Savossa tilanne oli pahin Rautalammilla ja Karttulassa. Etelä-Savon Kangasniemellä 13-tielle tulvi vettä niin paljon, että liikenne jouduttiin ohjaamaan yhtä kaistaa pitkin.

Vesimäärä aiheutti sorateille ramppien kohdalla sortumia eri puolilla maakuntia. Illalla rankkasaderintama matkasi koilliseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.