Mainos

Vesa Vainio uskoo Christiania-kaupan toteutumiseen

Merita-Nordbankenin hallituksen varapuheenjohtaja Vesa Vainio uskoo, että norjalaisesta Christiania-pankista tehdään myyntipäätös lähiviikkojen aikana. Hän ei kuitenkaan määrittele tapahtumalle tarkkaa aikaa.

-Eihän siinä ole mitään mieltä, että kauppa kaatuisi pelkästään johonkin ennalta määrättyyn ajalliseen takarajaan. Vainio arvioi tiistaina Turussa, että Merita-Nordbankenin suunnittelemalla Christiania eli Kreditkassen -ostohankkeella on Norjassa hyvin laaja kannatus.

-Norjan poliittinen tilanne on sellainen, että vähemmistöhallituksella on takanaan vain noin neljännes koko parlamentista. Stortingetissä joudutaan helposti tilanteeseen, jossa hallituksen esityksiä ei hyväksytäkään. Vainion mukaan kolme Norjan puoluetta on suunnitellun kaupan takana.

-Lisäksi monet muut tahot katsovat, että hanke olisi hyvä Norjan pankkirakenteelle. Merita-Nordbankenin ostotarjousta pidetään Vainion mukaan voimassa riittävän kauan eli tavallisen talonpoikaisjärjen mukaisesti.

Osakkeet vaihtoon


Meritan hallitus kertoi maanantaina Turussa pidetyssä osakastilaisuudessa, että Merita-Nordbankenin juridista rakennetta ollaan keventämässä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi yhtiön osakkeenomistajien tulisi hyväksyä osakkeidensa vaihto Nordbanken Holdingin osakkeiksi. Vainion mukaan ryhmän uusi rakenne toteutuu lopullisesti, kun Meritan osakkeenomistajat yli 90-prosenttisesti ovat hyväksyneet vaihtotarjouksen. Hänen mukaansa Merita-Nordbanken-ryhmän nykyinen kahteen omistusyksikköön perustuva rakenne on aiheuttanut joitakin käytännön vaikeuksia.

-Se on ollut yhtenä syynä osakkeiden väliseen hintaeroon, jossa Helsingin pörssissä noteerattavan Meritan osakkeen hinta on ollut alhaisempi kuin Tukholman pörssissä noteerattavan Nordbanken Holdingin hinta.

-Tämä kurssiero tosin poistui välittömästi sen jälkeen kun ehdotus yhteen osakkeeseen siirtymisestä julkistettiin. Meritan kurssinousu merkitsi osakkeenomistajille silloisella kurssitasolla vajaan 1,5 miljardin markan arvonnousua, laski Vainio.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.